avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Activitate story

Activitate story

OK...si cum ramane cu art.195 :
Salariaţii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile în nu pot avea iniţiativa încetării contractului individual de muncă o
perioadă de cel puţin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesională.Eu cred ca acest articol reglementeaza explicit aspectele legate de formarea profesionala.
Mi-am depus de curand demisia dintr-o companie cu care am semnat un contract de munca in care era prevazuta o clauza cum ca angajatul ca urma un program intensiv de pregatire intr-o companie din afara tarii....dupa terminarea programului, angajatul se obliga a presta 2 ani de zile sau va plati suma de xxxx Euro, daca doreste sa paraseasca firma.

Intrebarea mea este ce putere are aceasta clauza, avand in vedere ca dupa cate stiu:

-pregatirea profesionala se mentioneaza intr-un act aditional si nu in contractul de munca

-in contract nu se specifica perioada de pregatire sau detalii referitoare la curs

-de fapt am fost plecat mai putin de 2 saptamani, timp in care nu am participat la nici un fel de curs sau pregatire

-in prealabil, s-a discutat de un program pe o perioada intre 2-3 luni, transport cu avionul ......rezultat = 12 zile, transport cu microbus

Dupa discutiile avute, probabil voi fi dat in judecata pentru a fi recuperata suma mentionata in contract.

Astept cu nerabdare raspunsul la aceasta intrebare

------------------

cu stima,

story