"aveti dosar penal si permisul este suspendat pe toata durata cercetarilor penale. puteti circula doar in baza unei dovezi eliberate de catre procurorul de caz, valabila 30 zile urmind a fi reinnoita la fiecare 30 de zile.
nu exista nici un termen de 90 de zile ptr suspendarea permisului, nu vi s-a aplicat nici o contraventie, procesul verbal semnat de catre dvs este un act procedural penal care NUAR FI TREBUIT SEMNAT daca nu continea adevarul. trebuia sa refuzati semnarea si sa solicitati un avocat ptr a fi de fata la intocmirea actului.''
Tin sa mentionez ca nu sa dat drumul la dosar,dupa cum am spus in data de 05.04.2012 m-a sunat un comisar de politie dupa 3 luni sa ma deplasez in orasul B.pentru a da o declaratie,nu mi se pare normal voua vi se pare normal?
In noaptea de 31 decembrie 2011,ma aflam langa masina personala,pentru a-mi lua haina din masina,moment in care un echipaj de politie sa oprit langa mine si mi-au solicitat actele la control.Fiind un bun cetatean si nesimtindu-ma vinovat cu nimic le-am prezentat actele personale cat si ale masinii,dupa care spre surprinderea mea mi-au cerut sa suflu in alcooltest.Am refuzat acest lucru deoarece masina stationa iar eu eram un simplu pieton si nu imi exercitam dreptul de a conduce,motiv pentru care mi-au cerut sa mergem sa imi recolteze probe biologice.La spital am refuzat recoltarea probelor biologice.
Mentionez faptul ca nici macar nu puteam fi acuzat de tulburarea linistii si ordinii publice.Eram singur,nu ma certam cu nimeni,nu tipam,nu cantam.
Am fost invitat sa merg la sectie sa dau o declaratie,pe care am semnato.M-au obligat sa semnez procesul verbal intocmit de agentul de circulatie in care era stipulat ca eu conduceam autovehicului pe drumurile publice in stare de ebrietate.In procesul verbal nu exista nici un martor care sa poata afirma ca ma aflam la volanul masini in timp ce rula pe carosabil,iar echipajul de jandarmi care a fost chemat la fata locului pentru a fii intimidat a sosit la aproximativ 30 minute dupa ce eu ma aflam in discutii cu echipajul de politie.
In acea seara mi-au fost retinute de catre politie permisul de conducere si in mod curios asigurarea RCA a masinii si am fost anuntat ca mi se deschide dosar penal.
Astazi 05.04.2012 am fost sunat de catre un comisar de politie sa ma prezint la politia orasului B.(tinand cont ca eu locuiesc si lucrez in orasul T la 700km) pentru a-mi lua inca o declaratie despre cele intamplate atunci.
In data de 20 ianuarie ac.am primit o instiintare de la politia orasului B.cum ca nu am voie sa conduc autovehicule pe drumurile publice si ca mi sa intocmit dosar penal.La ora actuala ma asteptam sa ma cheme sa-mi inapoieze permisul deoarece au trecut 90 de zile de la data "savarsirii faptei".Ma intreb daca este legal ca timp de 3 luni de zile dosarul sa fie aruncat intr-un sertar fara sa se ocupe nimeni de el si fara sa mi se aduca la cunostinta ce pasi sunt de urmat.
Am trimis mail pe sait-ul oficial al politiei B. cu rugamintea de a ma instiinta in legatura cu dosarul meu si nici dupa 30 de zile nu am primit raspuns.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la ce posibilitati am pentru a rezolva aceasta situatie si care ar fi demersurile legale care pot fi facute pentru rezolvarea problemei.