avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate costelgftn

Activitate costelgftn

Răspuns la discuția Dosar perimat, permis suspendat
Am tinut neaparat sa va raspund.
Daca analizam continutul art. 209 al.3 intelegem clar ca perioada de suspendare al permisului de conducere incepe dupa ce a expirat termenul de predare al acestuie. Nu e specificat in nici o lege ca permisul se suspenda din momentul in care a fost predat la politie. Acelasi raspuns mi-a fost dat si de un cunoscut de la rutiera. Si dumneavostra aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti numai ca legile sunt facute destul de neclare si se lasa la interpretat...
Corect.
Deci conform art 209 alin 3 suspendarea dreptului de a conduce a inceput in a sasea zi din momentul in care instanta a decis perimarea dosarului si a publicat raspunsul pe situl oficial al judecatoriei la care sau adaugat si cele 30 zile penalizare pentru ca nu am predat permisul in termen. Acum consider ca politia face un abuz silindu-ma sa predau permisul.
Ok. Sunt de acord cu dumneavoastra. Dar perioada de suspendare a permisului de conducere trebuie sa inceapa din data in care s-a perimat dosarul adica in 27/01/2011.
Neducand permisul automat suspendarea a crescut cu cele 30 zile care ati amintit si dumneavoastra. Deci pana la sfarsitul anului trecut cu siguranta au trecut 120 de zile in care am avut suspendarea. Totodata avocatul care l-am avut m-a sfatui sa fac din nou plangere ipotriva aceluiasi proces verbal si sa astept sa mi se dea un nou termen. Astfel trec cei 5 ani iar politia nu mai poate actiona asupra acestui P.V...
Buna ziua
Am si eu o foarte mare problema. In 2008 am avut o suspendare de permis pe 3 luni ca am depasit viteza. Bineinteles ca i-am dat in judecata si ne-am taraganit cu dosarul pana in februarie 2011 cand sa luat decizia de perimare. In 26/01/2011 cand am vazut pe portalul instantelor ca sa perimat cererea nu am dus permisul de conducere in termen de 5 zile la politie pentru ca nu am fost in tara si automat dupa cele 5 zile (stiu eu ar fi trebuit sa-mi inceapa perioada de suspendare al permisului de conducere plus 30 de zile ca nu l-am predat la timp. Acum m-am trezit cu politia la usa ca sa le dau permisul ca trebuie sa mi-l suspende. Deci ce fac acum ??? Stau de 2 ori in suspendare pt aceeasi fapta??? Eu unu consider ca este un abuz din partea politiei sau o prostie a celui de la calculator ca nu a stiut sa treaca perioada in care mi s-a suspendat dreptul de a conduce...