avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar perimat, permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar perimat, permis suspendat

Buna ziua
Am si eu o foarte mare problema. In 2008 am avut o suspendare de permis pe 3 luni ca am depasit viteza. Bineinteles ca i-am dat in judecata si ne-am taraganit cu dosarul pana in februarie 2011 cand sa luat decizia de perimare. In 26/01/2011 cand am vazut pe portalul instantelor ca sa perimat cererea nu am dus permisul de conducere in termen de 5 zile la politie pentru ca nu am fost in tara si automat dupa cele 5 zile (stiu eu ar fi trebuit sa-mi inceapa perioada de suspendare al permisului de conducere plus 30 de zile ca nu l-am predat la timp. Acum m-am trezit cu politia la usa ca sa le dau permisul ca trebuie sa mi-l suspende. Deci ce fac acum ??? Stau de 2 ori in suspendare pt aceeasi fapta??? Eu unu consider ca este un abuz din partea politiei sau o prostie a celui de la calculator ca nu a stiut sa treaca perioada in care mi s-a suspendat dreptul de a conduce...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
costelgftn, utilizator
Nu aveti alta varianta, va trebui sa predati permisul de conducere.
Nu este vina nimanui ca nu ati dus pana la capat demersul judiciar inceput si ca nu ati predat permisul de conducere in termenul legal prevazut de lege.
Cauza a fost lasata in nelucrare mai mult de un an de la data suspendarii din vina dvs. si astfel a intervenit perimarea judecarii ei.
Aveati posibilitatea fie sa solicitati judecarea in lipsa potrivit art.242 pct.2 c.proc.civ., fie sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in fata instantei.
De asemenea, aveati posibilitatea sa solicitati in termen de 1 an de la data suspendarii, repunerea cauzei pe rol si astfel nu ar mai fi intervenit perimarea.

Art.118 din Oug.195/2002
Art. 118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
___________
Alineatul (2) a fost modificat prin punctul 1. din Legea nr. 202/2010 începând cu 25.11.2010.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(3 ind.1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
___________
Alineatul (3 ind.1 a fost introdus prin punctul 2. din Legea nr. 202/2010 începând cu 25.11.2010.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
___________
Alineatul (4) a fost modificat prin punctul 3. din Legea nr. 202/2010 începând cu 25.11.2010.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
___________
Art. 118. a fost modificat prin punctul 57. din Ordonanţa de urgenţă nr. 69/2007 începând cu 29.06.2007.
Art. 120. - (1) Procesul-verbal neatacat în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, precum şi, după caz, hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea constituie titluri executorii, fără vreo altă formalitate.
___________
Alineatul (1) a fost modificat prin punctul 4. din Legea nr. 202/2010 începând cu 25.11.2010.


Ok. Sunt de acord cu dumneavoastra. Dar perioada de suspendare a permisului de conducere trebuie sa inceapa din data in care s-a perimat dosarul adica in 27/01/2011.
Neducand permisul automat suspendarea a crescut cu cele 30 zile care ati amintit si dumneavoastra. Deci pana la sfarsitul anului trecut cu siguranta au trecut 120 de zile in care am avut suspendarea. Totodata avocatul care l-am avut m-a sfatui sa fac din nou plangere ipotriva aceluiasi proces verbal si sa astept sa mi se dea un nou termen. Astfel trec cei 5 ani iar politia nu mai poate actiona asupra acestui P.V...
Suspendarea curge din momentul in care depuneti permisul la politie.
Analizati si continutul art 209 al. 3 din Regulament.
Art. 209 din Regulament.
(3) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, după caz, a expirat termenul de predare a acestuia.
Corect.
Deci conform art 209 alin 3 suspendarea dreptului de a conduce a inceput in a sasea zi din momentul in care instanta a decis perimarea dosarului si a publicat raspunsul pe situl oficial al judecatoriei la care sau adaugat si cele 30 zile penalizare pentru ca nu am predat permisul in termen. Acum consider ca politia face un abuz silindu-ma sa predau permisul.

Alte discuții în legătură

Doresc sa contest hotararea irevocabila a instantei, care apreciez ca nu este una justa insense insense buna ziua, am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva... am avut un proces de contestare a unui proces verbal eliberat de politia rutiera buzau la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara sa stiu cosmin90 cosmin90 Buna ziua, In vara anul 2011, fiind prins de MCV cu viteza peste limita legala am ramas fara permis 30 zile. Am atacat procesul in instanta, fiind plecat am ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut definitv. cand incepe concret suspendarea dupa lege ? cozminica cozminica buna ziua va rog frumos, am vazut ca sunteti oameni cunoscatori foarte buni al legislatiei rutiere si indrumatori ai celor aflati la nevoie. dati-mi si ... (vezi toată discuția)