avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doresc sa contest hotararea irevocabila a instantei, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doresc sa contest hotararea irevocabila a instantei, care apreciez ca nu este una justa

buna ziua,
am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva...
am avut un proces de contestare a unui proces verbal eliberat de politia rutiera buzau
la judecatoria buzau. politia a prezentat buletinul metrologic al aparatului radar cu data expirarii in iulie 2007 si autrorizarea agentului respectiv expirate in august 2009 cu toate acestea instanta buzau a respins plangerea ca neintemeiata.
am sunat la jud Buzau ptr a solicitata motivarea deciziei si nu vor sa-mi trimita nimic spunand ca sa mai sun.
doresc sa stiu daca e vreo cale de atac impotriva hotararii si unde ma pot adresa ptr a contesta decizia judecatorului.
mentionez ca ap radar m-a inregistrat cu 103 km/h in comuna Costesti si in mod cert nu aveam viteza respectiva(de altfel am solicitat si inregistrarea video pe care politia rutiera nu a prezentat-o)

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: insense , utilizator 14:58, 21 Martie 2012
Hotararea judecatoreasca data in materie contraventionala este definitiva si nu este data cu cale de atac.
corect, legea care statuează această prevedere fiind ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobata, cu modificari si completari, prin Legea nr.49/2006.

Mulțumesc frumos, simionette12 pentru lămuriri! am reușit să constat și eu acest lucru într-un final.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
george_puchiu, utilizator
Sentinta instantei de fond este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii, iar hotararile irevocabile nu se mai comunica.

Art. 118. - Oug.195/2002
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
___________
Alineatul (2) a fost modificat prin punctul 1. din Legea nr. 202/2010 începând cu 25.11.2010.


(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(31) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
___________
Alineatul (31) a fost introdus prin punctul 2. din Legea nr. 202/2010 începând cu 25.11.2010.


(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
___________
Alineatul (4) a fost modificat prin punctul 3. din Legea nr. 202/2010 începând cu 25.11.2010.


(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
___________
Art. 118. a fost modificat prin punctul 57. din Ordonanţa de urgenţă nr. 69/2007 începând cu 29.06.2007.
multumesc frumos stimatelor doamne avocat
stiam aceste lucruri, eu vroiam doar sa stiu cum pot intra in posesia motivarii respingerii plangerii. si nu stiam daca este vreo cale legala sa solicit aceasta?!
permisul l-am depus in termne de 5 zile.
ce ma nemultumeste e injustetea sentintei si doresc sa depun plangere la CSM impotriva judecatorului sau mai departe la CEDO problema nu este doar a mea fiind vorba de toate procesele verbale intiocmite in baza aparatului radar neomologat si operatorului radar neautorizat

multumesc!
Mergeti la arhiva judecatoriei si formulati cerere de urgentare a redactarii sentintei.

Alte discuții în legătură

Plangere respinsa fara motiv Flaviu-S Flaviu-S Buna ziua! Am primit in posta un proces-verbal de contraventie referitor la depasirea limitei de viteza admise in trafic. Problema e ... (vezi toată discuția)
Dosar perimat, permis suspendat costelgftn costelgftn Buna ziua Am si eu o foarte mare problema. In 2008 am avut o suspendare de permis pe 3 luni ca am depasit viteza. Bineinteles ca i-am dat in judecata si ne-am ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)