avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar perimat, permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar perimat, permis suspendat

Buna ziua
Am si eu o foarte mare problema. In 2008 am avut o suspendare de permis pe 3 luni ca am depasit viteza. Bineinteles ca i-am dat in judecata si ne-am taraganit cu dosarul pana in februarie 2011 cand sa luat decizia de perimare. In 26/01/2011 cand am vazut pe portalul instantelor ca sa perimat cererea nu am dus permisul de conducere in termen de 5 zile la politie pentru ca nu am fost in tara si automat dupa cele 5 zile (stiu eu ar fi trebuit sa-mi inceapa perioada de suspendare al permisului de conducere plus 30 de zile ca nu l-am predat la timp. Acum m-am trezit cu politia la usa ca sa le dau permisul ca trebuie sa mi-l suspende. Deci ce fac acum ??? Stau de 2 ori in suspendare pt aceeasi fapta??? Eu unu consider ca este un abuz din partea politiei sau o prostie a celui de la calculator ca nu a stiut sa treaca perioada in care mi s-a suspendat dreptul de a conduce...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
costelgftn, utilizator
Nu ati inteles deloc Dle Costel,"a expirat termenul de predare" se refera la cele 15 zile in care trebuia sa predati permisul,conform art.118 ali.4 din OUG 195/2002,in sensul ca l ati predat in cele 15 zile sau dupa expirarea acestora.
In oricare situatie suspendarea curge din momentul depunerii permisului la politie,daca il depuneti in cele 15 zile aveti suspendat 3 luni conform PV de contraventie,daca depasiti termenul se mai adauga o luna.
La ce spuneti dvstra ar insemna sa nu predati permisul 4 luni sa circulati cu masina ca aveti inca permis si apoi sa mergeti sa l depuneti si politia sa constate ca a trecut suspendarea si sa vi l dea inapoi,ar fi frumos dar nu e asa!


Am tinut neaparat sa va raspund.
Daca analizam continutul art. 209 al.3 intelegem clar ca perioada de suspendare al permisului de conducere incepe dupa ce a expirat termenul de predare al acestuie. Nu e specificat in nici o lege ca permisul se suspenda din momentul in care a fost predat la politie. Acelasi raspuns mi-a fost dat si de un cunoscut de la rutiera. Si dumneavostra aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti numai ca legile sunt facute destul de neclare si se lasa la interpretat...
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
costelgftn, utilizator
Cu interpretatul sant de acord cu dvstra,dar lasati-i pe cei in masura sa le interpreteze,noi aici incercam sa va ajutam cu sfaturi utile nu sa va ingreunam situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa contest hotararea irevocabila a instantei, care apreciez ca nu este una justa insense insense buna ziua, am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva... am avut un proces de contestare a unui proces verbal eliberat de politia rutiera buzau la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara sa stiu cosmin90 cosmin90 Buna ziua, In vara anul 2011, fiind prins de MCV cu viteza peste limita legala am ramas fara permis 30 zile. Am atacat procesul in instanta, fiind plecat am ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut definitv. cand incepe concret suspendarea dupa lege ? cozminica cozminica buna ziua va rog frumos, am vazut ca sunteti oameni cunoscatori foarte buni al legislatiei rutiere si indrumatori ai celor aflati la nevoie. dati-mi si ... (vezi toată discuția)