avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate Wolverine79

Activitate Wolverine79

a. "nu ati acceptat mostenirea in termenul legal de 6 luni" - nu stiu ce inseamna acest lucru. In plus, nu am fost instintati de nicio mostenire. Am aflat de la cunostinte din Brasov de faptul ca bunicul a decedat si ca unchiul meu a vandut apartamentul.
b. "riscati sa fiti declarati straini de succesiune" - adica desi suntem mostenitori de drept suntem exclusi?
Buna ziua,
In primul rand vreau sa mentionez ca provin dintr-o familie dezbinata, in care nu exista comunicare intre membrii acesteia. Tatal meu a decedat acum 14 ani. Dupa aproximativ 8 ani a murit si tatal lui (bunicul meu). Am aflat de acest lucru acum 3-4 ani ... adica la vreo 2 ani dupa decesul acestuia (al bunicului). Problema este ca fratele tatalui meu s-a declarat (in mod fals) unic mostenitor la notar si astfel a intrat in posesia apartamentului bunicului (mentionez ca bunicii mei - parintii tatalui sunt divortati). Eu mai am 2 frati si o sora. Cum trebuie sa procedez?

1. Procesul impotriva unchiului meu este de natura civila sau penala?
2. Pot incepe acest proces in nume propriu pentru a-mi revendica cei 12,5% din apartamentul bunicului ... sau este necesar sa fie un proces comun - impreuna cu fratii mei - impotriva unchiului?
3. Daca bunicul si unchiul meu sunt din orasul Brasov, iar eu si fratii mei din Bucuresti ... la ce judecatorie trebuie sa inaintam procesul?
4. In situatia in care unchiul meu este plecat in Anglia si nu se va prezenta la proces (cel mai probabil), ce sanse avem in finalizarea rapida a procesului?
5. Ce acte imi sunt necesare acestei cauze?

Va multumesc.