avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate GabsStoica

Activitate GabsStoica

Răspuns la discuția Ref echipamente de protectie
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri. Una din discuțiile avute a fost că: dacă pe ambulanțe care in conformitate cu legea trebuie sa fie dotate cu defribilatoare, truse medicale, li se ia garanție pe ele? Adică ce ar fi dacă nu ar avea, ele sunt folosite pentru scopul de a salva vieți, așa cum este și la salvatorii montani. bineînțeles că se va lua în discuție că pentru fiecare material folosit se va justifica și la nevoie se vor completa trusa.
Mulțumesc incă o dată.
Răspuns la discuția Ref echipamente de protectie
Vă mulțumesc! Să înțeleg că nu e legal să li se oprească, chiar dacă acesta nu e EIP dar este pentru locul de muncă? De asemenea se vorbea să le oprească și pentru targă, targă care nu este EIP dar se folosește de asemenea la locul de muncă, în timpul patrulării sau la solicitarea 112...
Răspuns la discuția Ref echipamente de protectie
Reformulez și se dă următoarea situație:
Angajat Salvator Montan. In Legea Salvatorului Montan are în dotare trusa de prim ajutor, trusă care are o valoarea destul de mare, între 3000-4000 lei, depinde de unde se achiziioneaza.
Acestuia i s -a intocmit un contract de gestiune pentru a i se opri garantie pana la valoarea trusei.
Ce părerea aveți? Eu consider că nu este normal, etci, in condițiile in care acea trusa este pentru salvarea unor vieti, de prim ajutor, Ei nu o folosesc daca nu este nevoie.
Nu stiu, ajutati-mă cu o părere.
Mulțumesc!

GabsStoica a scris:

Bună ziua. Unui Salvator montan sau in general unui lucrător, li se poate percepe garanție din salariu pe echipamente de protecție?
Mulțumesc

Bună ziua. Unui Salvator montan sau in general unui lucrător, li se poate percepe garanție din salariu pe echipamente de protecție?
Mulțumesc
Răspuns la discuția Prim ajutor la locul de muncă
Mulțumesc mult! Eu am înțeles de la început, dar Comisia voia să știe dacă putem aduce o firmă, fără să fie ilegal, undeva cu o preveder legală, pentru a face o demonstrație tuturor angajaților. Într-o sală unde să vadă cu toții.
Răspuns la discuția Prim ajutor la locul de muncă
Am înțeles partea aceasta cu desemnarea, Noi dorim ca tot personalul să privească o demonstrație de prim ajutor chiar și cu desemnarea persoanelor respective, Doar că temerea noastră este argumentele pe care le-am aduce curții de conturi în legătură cu plata pe care am putea să o facem către acel serviciu care face aceste demontrații.
Răspuns la discuția Prim ajutor la locul de muncă
Mulțumesc. Da, sugetia e bună, ținând cont că avem în subordine și spitalul, doar că și așa trebuie plătite, aici e buba.
Bună ziua. În cadrul C.S.S.M., (Primărie) s-a hotărât a se achiziționa un serviciu extern specializat pentru demonstrații de acordare prim ajutor. Știu ce spune legislația cu privire la acordare prim ajutor și că șeful ierarhic respectiv conducătorul locului de muncă este cel care instruiește, că trebuie desemnate persoane care să fie trimise la curs de acordare prim ajutor, că vor sau nu.
Întrebarea mea este: Dacă vine curtea de conturi și verifică faptul că am achiziționat acest serviciu cu X xx lei și legislația îmi spune cine și ce are de făcut, deci nu prea am voie, unde găsesc totuși că aș putea face acest lucru, fără să dau banii înapoi pe achizitia serviciului?
Argumentele noastre au fost:
- lipsesc poate cei care ar trebui să acorde prim ajutor, nu toți dar celelalte persoane sunt la mai mult de 300 de metri de lucrătorul accidentat având un atac de cord, picior rupt, accident vascular, etc...
- dacă persoana desemnată se pierde, leșină, nu poate...
Cum aș putea reglementa astfel încât să nu încal legislația?
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Instrucțiuni periodice SSM
Vă mulțumesc frumos! Acum am înțeles! :)
Răspuns la discuția Instrucțiuni periodice SSM
Mulțumesc frumos!