avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate plokiu

Activitate plokiu

Bună dimineața.

Vă rog să elaborati răspunsul.
Copilul trebuie să meargă la grădiniță, domiciliul legal este acasă unde locuim împreună cu soția.
Care e cadrul legal ? Adică nu se poate face nimic?
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Da, poate.
Dupa divort, unde va locui cu copilul ?

Bună seara,
Din păcate relația cu soția se degradează zilnic. Inevitabil se va ajunge și la divorț. Eu nu mi-l doresc dar dacă ea și-l dorește nu mă pot opune. Avem un copil minor în urma relației. Am o întrebare și caut un răspuns oficial și anume:
poate lua soția ( decizie luată în urma unei crize de nervi) copilul de acasă și să meargă la părinții ei ( la 50 km depărtare de domiciliul legal de rezidență) și să nu se mai întoarcă la domiciliu? Mulțumesc
Mama mea a cumparat, cu contract vanzare-cumparare, in anul 1978 de la cineva o locuinta cu suprafata de 21 mp, si precum zice legea 58/1974 terenul (250mp) aferent locuintei trece in propietatea statului. Mentionez ca mama detine in original schita cadastrala a terenului aferent si contractul de vanzare-cumparare a acelei locuinte.
Peste ani acea casa nu mai este fiind demolata si ramane doar terenul. In anii '90 mama ii ofera acordul verbal unei surori de a-si construi o locuinta pe acel teren.
Intrebarea mea este: cum poate mama sa intre in posesia terenului aferent acelei locuinte cumparate in anul 1978 atat timp cat pe acel teren isi are construita locuinta sora ei ?
Va multumesc anticipat.