avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, Poate lua soția copilul de acasă și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, Poate lua soția copilul de acasă și să meargă ...

Bună seara,
Din păcate relația cu soția se degradează zilnic. Inevitabil se va ajunge și la divorț. Eu nu mi-l doresc dar dacă ea și-l dorește nu mă pot opune. Avem un copil minor în urma relației. Am o întrebare și caut un răspuns oficial și anume:
poate lua soția ( decizie luată în urma unei crize de nervi) copilul de acasă și să meargă la părinții ei ( la 50 km depărtare de domiciliul legal de rezidență) și să nu se mai întoarcă la domiciliu? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
plokiu, utilizator
Da, poate.
Dupa divort, unde va locui cu copilul ?
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Bună dimineața.

Vă rog să elaborati răspunsul.
Copilul trebuie să meargă la grădiniță, domiciliul legal este acasă unde locuim împreună cu soția.
Care e cadrul legal ? Adică nu se poate face nimic?
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Da, poate.
Dupa divort, unde va locui cu copilul ?

deocamdata nici nu a plecat, poate e constienta ca cel mic trebuie sa mearga la gradinita.
Se pot face multe, puteti cere intoarcerea copilului la locuinta sa obisnuita, se poate cere ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs provizoru pana la divort..
Soția e libera sa mearga unde doreste, unde se poate descurca sau unde poate fi ajutata, in special de părinți.

Cu siguranta schimbarea locuinței, gradinitei nu e c varianta ideala pt copil, cum nici despartirea parintilor nu esre.

Insa daca asta e realitatea, ambii parinti vor tb sa gaseasca o cale de a rezolva acest impas astfel incat trecerea sa fie cat mai usoara, adaptarea la noile condiții cat mai facila si dvs sa pastrati cat mai mult contactul cu copilul si sa petreceti timp impreuna.s
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiți isteț și mergeți urgent la o consultanta juridica confidentiala la avocat.
Este un moment cheie în care sa intelegeti toate versiunile posibile mai înainte de a se întâmpla.
Exista avocati care se pricep foarte bine la astfel.de situații și asa veți afla dinainte tot ce se poate întâmpla.
Ar dura cam 2 ore la avocat asa ceva si nu este gratis.
Incercati sa evitați femeile avocat din motive care o sa le aflați ulterior.
Asa cum are ea ca femeie drepturi tot la fel aveți și dvs.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va deranjez cu o întrebare,in cazul unui divorț ... Irinaa1 Irinaa1 Buna seara, Va deranjez cu o întrebare,in cazul unui divorț cu un copil minor,in condițiile in care mama nu are job poate pierde custodia copilului?mai ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna oana_elly18 oana_elly18 ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal ... (vezi toată discuția)