avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate 28lacramioara

Activitate 28lacramioara

O persoana care a detinut functia de secretar primarie si a fost suspendat din functie, datorita unui proces penal in care a fost condamnat la 1luna inchisoare (cu suspendare) si termen de incercare 2 ani - in aprilie 2008 (conform art.64 lit.a teza II, lit.b, c C.pen. în cond. prev. de art. 71 al.2 C.pen.), poate candida acum la functia de primar?
Multumesc!
Răspuns la discuția Program de lucu 12/24
Multumesc!
Răspuns la discuția Program de lucu 12/24
1. Dar in acest grafic de 12/24 h este normal sa figureze un program 12/12-12/24-12/12 ( "zi, zi, noapte, liber, zi" sau "zi, zi, liber, zi, zi" - repausul de 24 ore lipsind de foarte multe ori ?

Referitor la pct.2
Daca ziua de munca incepe la ora 7, atunci orele din tura de noapte cuprinse in intervalul 0.00-7.00 (ex. duminica spre luni) de ce nu sunt considerate ca facand parte din weekend, si deci platite ca atare - weekend-ul este considerat ca incepe vineri noaptea la orele 24.00 pana duminica orele 24.00 => si noaptea de vineri este impartita in doua, de la ora 0.00.
Din acest considerent am intrebat, daca nu se suprapun 7 ore din tura de noapte si 8 ale CO.
Spuneti-mi va rog cum se calculeaza corect orele de lucru atunci cand programul este 12/24, lucrand inclusiv sambata si duminica.
Exemplificand, in luna martie am lucrat 180 ore (fata de 176 cate a avut luna), iar in aprilie 168 ore (fata de 160 cat ar fi fost normal). In aceasta situatie, n-ar fi trebuit ca luna aceasta sa fi lucrat doar 156 ore, compensandu-se cu 4 ore lucrate in plus luna trecuta?
Stiam ca se mai face un calcul la 3 luni, pentru a se face o medie si a nu se depasi norma de 40 ore/sapt.
Si inca o intrebare, este corect ca dupa o tura noapte (19.00-07.00), in care 7 ore (00.00-07.00) figureaza in ziua urmatoare sa intri in concediul de odhna, fara a avea o zi libera? In aceeasi zi putem figura si concediu si tura de noapte?
Va multumesc!