avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate mat1

Activitate mat1

Buna ziua,
In anul 2007 am fost si supus la aceeasi "procedura" de catre Administratia Financiara.
Din cate inteleg ati primit decizie de impunere referitoare la Declaratia 201.
Cand ati fost sa o platiti ati aflat ca aveti de platit si alte sume pentru care nu ati primit nici o decizie de impunere ci doar ati fost informat verbal.
Ce anume s-a intamplat la Administratia financiara este o poveste foarte lunga si foarte complicata. Totusi importanta... Eu insa ma voi limita sa va semnalez drepturile de care dispuneti si sa va sugerez un drum de urmat.
Informarea verbala a obligatiilor fiscale nu tine loc de decizie de impunere corect notificata.
Primul drept: la informare.
Trebuie sa mergeti la Adm Fin si cereti un extras din rolul dvs. fiscal. Este un departament special "evidenta platitori" sau asa ceva.
Daca nu obtineti trebuie faceti adresa la Adm fin sa va comunice obligatiile fiscale neplatite inregistrate in evidenta fiscala pe numele dvs, precum si copii ale actelor administrative prin care acestea au fost instituite.
Cand primiti aceste acte administrative, respectiv cand vi sunt notificate corect, conform Codului de procedura fiscala puteti beneficia de al 2 lea drept pe care in aveti: de a contesta actele administrative gresite si de a solicita anularea sumelor de plata.
Sper ca raspunsul meu sa va fie de folos...
Mult succes.