mai am o intrebare!in momentul in acre imi depun actele de somaj mi se cere o adeverinte co cotizatiile sau ceva de genul acesta!data fiin situatie si anume ca am venit din indem si apoi am vut preaviz de unde iau aceasta deverinta de la locul de munca sau de la prestatii sociale!daca merg la itm ce cer contractul colectiv de munca la nivelul societatii sau contractul in functie de codul CAEN?
buna!te deranjez din nou!din cate am citit si eu pe internet se pare c as avea dreptul la un salaiu compensatoriu!asta cum se face?unde ma interesez?eu pe 20 termin preavizul de 20 zile urmand ca pe data de 21 sa imi dea decizia pentru a intra in somaj!astept raspuns!si asa daca cer asta cred ca se iau astia cu mainile de cap dar tot nu vreu sa ii iert!mersi
hai sa iti spun ce s-a intamplat!am mers le maunca pe data de 22 mai unde am primit o instiintare cum ca postul meu e ocupat de o alta persoana iar eu aveam 3 pos:una de gestionar la 30m km distanta,alta vanzator la 30 km distanta si inca una de vanzator la 20 de km distanta.mi s-a spus initial ca nu ma pot baga in somaj si in urma unor discutii mi s-a facut act aditional cu mutarea pe un post de op productie in cadrul abatorului si modificarea salariuluio pe data de 22.05.2011 urmand ca pe data de 23.05.2011 sa se desfiinteze postul si eu sa intru in preaviz pana pe data de 20.06.2012 inclusiv urmand ca pe,m data dee 21.06.2012 sa mi se inmaneze decizia!art 65 are vreun punct pt desfiinatarea postului ca astia sunt in satre cine stie ce sa ma puna sa semnez?e legal ce s-a intamplat?
buna!am fost la servici si mi-am lasat cererea am vorbit cu administratorul si mi-a zis ca ma primeste?l-am intrebat daca ma primeste 1 zi sau 1 luna daca trebuie sa imi caut in lata parte si el mi-a zis ca nu e obligat sa ma tina ma da afara cand vrea el chiar si dupa 2 zile si sa merg sa imi caut in alta parte!ce vreu eu sa te intreb?cred ca ei vor sa imi refuze si dreptul de a lua somaj?care sunt articolele din lege care imi permit sa intru in somaj?mai intai de toate nu trebuie sa imi dau demisia!
dupa cum ii stiu eu cred ca ar face si pe dracul in patru numai sa ma puna sa apsl wc vreo 2 zile si apoi sa ma dea afara?si daca ma primesc pe acelasi post pot oricand sa ma concedieze?
si daca imi zice de exemplu:uite eu ti-am propus un alt loc de munca dar pentru ca nu esti de acord nu vreau sa te bag in somaj!deci sa zicem ca imi desfiinteaza locul de munca si imi propune un alt post eu nu sunt de acord cu acesta si ii spun dati-mi preavizul de 20 de zile pentu defintarea postului si apoi somaj!ma poate refuza?