Va multumesc mult pentru raspuns si pentru ca m-ati linistit.
Mai am totusi o intrebare vis-a-vis de un lucru pe care l-am vazut la tv. Cazul gregorian bivolaru. Dosarul sau a trecut prin 4 instante si acum dupa curtea de apel a ajuns la inalta curte de casatie si justitie. Dupa curtea de apel sentinta lui nu trebuia sa ramana definitiva?
Da, fiica mea a pus la dispozitie unei prietene telefonul ei pentru a intermedia o vanzare pe net de catre respectiva si a fost considerata complice.
Cazul a fost investigat de un domn procuror de la diicot. La judecatorie s-a dat o sentinta de 2 ani cu suspendare. Am facut recurs doar noi, nu si procuratura din eventualele motive mentionate mai sus si la curtea de apel s-a dat o sentinta de 1 an cu suspendare. Nu stiu daca aceasta hotarare este definitiva sau nu sau daca procuratura nemultumita de cursul procesului poate face ceva sau nu in continuare.
Aveam impresia din cele vazute la tv ca inalta curte de casatie si justitie este deasupra curtii de apel si ca se poate ajunge si acolo.
De la dumneavoastra inteleg ca s-a terminat tot aici si nu se mai pune problema sa stau ingrijorata?
Primul proces a fost la judecatorie. Am facut recurs si am ajuns la curtea de apel. Nu s-a mai trecut si prin tribunal. Maine pot intra in posesia hotararii.
Desi este la curtea de apel ea poate sa nu fie definitiva? Si daca da ce ar insemna? Poate face parchetul altceva, recurs la hotararea curtii ? Si in acest caz ce s-ar intampla? S-ar judeca iar si s-ar pune problema unei sentinte mai drastice sau s-ar pune in discutie sentinta mai blanda de la curtea de apel? (la judecatorie sentinta a fost de 2 ani cu suspendare)
Care poate fi cel mai sumbru scenariu? Nu am pe cine altcineva sa intreb intrucat am avut avocat din oficiu si nu a fost prea incantat ca nu am avut bani sa il angajez.
Complicitate la o infractiune cu calculatorul.
Ma gandesc ca daca parchetul stia ca am depus recurs depuneau si dumnealor. Dar nici ei nu au depus pana in ultima zi si din partea noastra a fost o hotarare de moment.
Am tot vazut pe la tv persoane care au ajuns la inalta curte de casatie si justitie si stateam cu inima la gura de frica ca ar putea sa se ajunga si pe acolo.
In ce conditii se ajunge acolo?
Buna seara. Ma numesc Ruxandra si intampin urmatoarea problema, mai exact nu stiu daca sa mai stau cu sufletul la gura sau sa ma bucur. Fiica mea a facut o tampenie si ajuns cercetata de procuratura mai exact de un procuror diicot. La judecatorie s-a dat o sentinta. Am facut recurs si dosarul a ajuns direct la curtea de apel. Procuratura nu a mai facut sau nu a mai apucat sa faca recurs intrucat am facut recurs in ultima zi. S-a judecat procesul si la curtea de apel si astazi am aflat sentinta de un an cu suspendare.
Imi puteti spune va rog daca procuratura mai are posibilitatea sa faca ceva in continuare daca sunt nemultumiti ori de sentinta ori de faptul ca nu au mai reusit sa faca recurs si ei? Sa ajunga procesul la inalta curte de casatie si justitie sau prin alte instante sau s-a terminat aici tot procesul si cei de la procuratura nu mai au ce face?