avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procuratura mai poate face ceva?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procuratura mai poate face ceva?

Buna seara. Ma numesc Ruxandra si intampin urmatoarea problema, mai exact nu stiu daca sa mai stau cu sufletul la gura sau sa ma bucur. Fiica mea a facut o tampenie si ajuns cercetata de procuratura mai exact de un procuror diicot. La judecatorie s-a dat o sentinta. Am facut recurs si dosarul a ajuns direct la curtea de apel. Procuratura nu a mai facut sau nu a mai apucat sa faca recurs intrucat am facut recurs in ultima zi. S-a judecat procesul si la curtea de apel si astazi am aflat sentinta de un an cu suspendare.
Imi puteti spune va rog daca procuratura mai are posibilitatea sa faca ceva in continuare daca sunt nemultumiti ori de sentinta ori de faptul ca nu au mai reusit sa faca recurs si ei? Sa ajunga procesul la inalta curte de casatie si justitie sau prin alte instante sau s-a terminat aici tot procesul si cei de la procuratura nu mai au ce face?

Multumesc din suflet.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
ruxandra42, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 16:14, 13 Aprilie 2012
Puteti sta linistita. Daca s-a judecat si recursul totul se opreste aici. Dar totusi despre ce infractiune este vorba de s-a judecat la judecatorie?

Parchetul, daca voia declara recurs, nu e vorba ca nu a apucat sa declare ci nu a vrut fiind cel mai probabil multumit cu sentinta data.
Nu este obligatoriu sa declare recurs si Parchetul, acestia nu incearca sa trimita pe nimeni la spanzuratoare, vor doar ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere, lucru care s-a si intamplat.
ContSters178374, utilizator
Complicitate la o infractiune cu calculatorul.
Ma gandesc ca daca parchetul stia ca am depus recurs depuneau si dumnealor. Dar nici ei nu au depus pana in ultima zi si din partea noastra a fost o hotarare de moment.

Am tot vazut pe la tv persoane care au ajuns la inalta curte de casatie si justitie si stateam cu inima la gura de frica ca ar putea sa se ajunga si pe acolo.
In ce conditii se ajunge acolo?
ruxandra42, utilizator
Fiti atenta ce scrie in hotarare, si vedeti daca aceassta este definitiva. Sigur v-ati judecat la judecatorie in prima instanta si nu la tribunal, iar la Curtea de Apel sa fi fost apelul si nu recursul?
Va intreb aceste lucruri deoarece DIICOT nu cerceteaza infractiuni de competenta judecatoriei.

Parchetul nu ataca o hotarare doar daca o ataca si inculpatul, daca sunt nemultumiti de hotarare o ataca daca nu o lasa asa.
Primul proces a fost la judecatorie. Am facut recurs si am ajuns la curtea de apel. Nu s-a mai trecut si prin tribunal. Maine pot intra in posesia hotararii.

Desi este la curtea de apel ea poate sa nu fie definitiva? Si daca da ce ar insemna? Poate face parchetul altceva, recurs la hotararea curtii ? Si in acest caz ce s-ar intampla? S-ar judeca iar si s-ar pune problema unei sentinte mai drastice sau s-ar pune in discutie sentinta mai blanda de la curtea de apel? (la judecatorie sentinta a fost de 2 ani cu suspendare)

Care poate fi cel mai sumbru scenariu? Nu am pe cine altcineva sa intreb intrucat am avut avocat din oficiu si nu a fost prea incantat ca nu am avut bani sa il angajez.

ruxandra42, utilizator
Exista zeci de infractiuni care se pot savarsi prin intermediul calculatorului. Probabil dosarul nu a fost instrumentat de DIICOT daca a ajuns la judecatorie.
Daca sunteti sigura ca sentinta este data de catre judecatorie (probabil este vorba despre o inselaciune), atunci la Curtea de Apel cu siguranta s-a judecat recursul.
In urma judecarii recursului hotararea devine definitiva, nu mai poate fi atacata si va fi pusa in executare. In consecinta Parchetul nu mai are ce sa faca.
Nu exista recurs la recurs.

Alte discuții în legătură

Daca doreste procuratura se poate ajunge si mai departe? solomonteodora solomonteodora Buna seara. Va deranjez si eu cu o intrebare. Am fost inculpata intr-un dosar. Procesul a ajuns la judecatorie unde am facut apel si eu si procuratura. Am ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie impotriva judecatorului de camera preliminara? aidu aidu Se poate exercita recurs in casatie impotriva solutiei de respingere a plangerii, art. 340 CPP? Ar fi 2 aspecte care nu-mi sunt evidente privind ... (vezi toată discuția)
Recursul sentintei penale iulia_mrs iulia_mrs Dupa ce s-a dat o sentinta penala ex: Curttea de Apel Alba, unde anume se face recursul? (vezi toată discuția)