avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate sandutr

Activitate sandutr

Răspuns la discuția Problema minor
tata nu are, iar bunicii au decedat, multumesc pt. raspunsuri!
multumesc mult, chiar asta am sa fac!
Răspuns la discuția Problema minor
am vorbit destul de ferm cu mama, insa nu am ajuns la nicio intelegere, ba chiar mai mult ma ameninta cu moartea si cu incendierea casei daca nu ii tin copilul. In caz ca minorul este dat in plasament i se cauta o alta familie sau mi se da tot mie spre crestere?
am in crestere un minor al unei rude, iar din cauza ca nu mai vreau sa tin in intretinere minorul, mama acestui copil ma ameninta pe mine si pe familia mea cu moartea, ba chiar am SMS doveditor in telefon cu amenintarea de crima, iar cand a vorbit cu copilul la telefon i-a spus sa imi transmita ca daca nu mai vreau sa il intretin imi va da foc la casa. Pot sa depun plangere la politie sa o aiba in vedere pentru un eventual eveniment? in caz ca minorul in varsta de 12 ani da o declaratie, aceasta declaratie este luata in considerare?
Discuție Problema minor
Daca o ruda indepartata mi-a lasat in grija de 2 ani copilul sau, in varsta de 12 ani, deoarece aceasta ruda lucreaza in strainatate, iar eu nu mai am posibilitati sa intretin copilul ea refuzand sa trimita bani pentru cresterea copilului, daca ma duc la Protectia Copilului si o declar intr-un fel abandonata, sau sa dau o declaratie cum ca nu mai pot sa o intretin si nu am posibilitati financiare sa o intretin ce se intampla cu copilul? aceasta ruda nici nu vrea sa vina sa isi ia copilul in grija sa dar mi-a si transmis ca in caz ca ii dau copilul la Protectia Copilului ma da in judecata pe motivul ca nu vreau sa ii cresc copilul si ca il intrerup de la scoala, deoarece copilul este inscris la scoala generala. in ce situatie ma pune aceasta ruda? sunt legat de maini? nu pot sa fac nimic daca nici ea nu vrea sa isi ia copilul nici nu ma lasa sa il dau la Protectia Copilului amenintandu-ma cu proces, are dreptul la un asemenea proces? precizez ca minorul este inscris la scoala generala si nu am posibilitati financiare sa il mai intretin, iar cand a venit mi l-a adus pentru 1 an iar dupa 1 an nu a mai venit sa-l ia
După anularea deciziei de returnare, străinul este luat sub custodie publică sau dobândeşte calitatea de tolerat?