Am construit un gard intre mine si propr.vecinului care la data constructiei nu isi incepuse casa iar atunci cand a terminat constructia am constatat ca s-a lipit de gardul meu cu gardul dumnealui si a zugravit gardul pe partea dumnealui fara acordul meu. Ce ar trebui sa fac eu in situatia asta ? #-o
art.1669-pct.2 ,,Dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat°° Asta nu inseamna ca antecontractul de vanzare-cumparare trebuia sa aiba o data stabilita pentru platirea contravalorii imobilului si incheierea contractului de vanzare-cumparare ? Daca nu are aceasta data si sa introdus expresia ,,se va incheia dupa obtinerea unui imprumut bancar°° si nu s-a obtinut imprumutul bancar nici dupa 6 luni de zile, el tot mai este valabil ? Pana cand este valabil ? Daca nu vine nici pestre 3 ani cu banii, acel imobil nu se poate cumpara de altcineva din cauza acestui antecontract ? Multumesc !!!
Vreau sa cumpar un imobil care are un antecontract de vanzare-cumparare cu un alt client dar care nu are trecuta nici o data la rubrica de perfectare a contractului de vanzare-cumparare ci expresia ,,se va incheia dupa obtinerea unui imprumut bancar°°.Antecontractul este intocmit in anul 2011 de un cabinet de avocatura mai precis de sotia persoanei care vroia sa cumpere si de la data intocmirii au trecut mai mult de 6 luni timp in care cumparatorul nu a venit cu banii. Intrebarea mea este urmatoarea : acest antecontract este valabil daca nu are data cand trebuie intocmit contractul de vanzare-cumparare ? Personal imi pare o teapa pe care a vrut sa o traga cumparatorul din antecontract proprietarului imobilului. Multumesc !!!=D>=D>