avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil

Vreau sa cumpar un imobil care are un antecontract de vanzare-cumparare cu un alt client dar care nu are trecuta nici o data la rubrica de perfectare a contractului de vanzare-cumparare ci expresia ,,se va incheia dupa obtinerea unui imprumut bancar°°.Antecontractul este intocmit in anul 2011 de un cabinet de avocatura mai precis de sotia persoanei care vroia sa cumpere si de la data intocmirii au trecut mai mult de 6 luni timp in care cumparatorul nu a venit cu banii. Intrebarea mea este urmatoarea : acest antecontract este valabil daca nu are data cand trebuie intocmit contractul de vanzare-cumparare ? Personal imi pare o teapa pe care a vrut sa o traga cumparatorul din antecontract proprietarului imobilului. Multumesc !!!=D>=D>
Cel mai recent răspuns: alecsandri , utilizator 21:21, 14 Aprilie 2012
Acel contract are valoare legala, fiind un document sub semnatura privata probabil atestat de un avocat. Cumparatorul ar putea cere in instanta transmiterea dreptului de proprietate al imobilului si va avea sanse de castig. Va puteti trezi fara apartament.
art.1669-pct.2 ,,Dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat°° Asta nu inseamna ca antecontractul de vanzare-cumparare trebuia sa aiba o data stabilita pentru platirea contravalorii imobilului si incheierea contractului de vanzare-cumparare ? Daca nu are aceasta data si sa introdus expresia ,,se va incheia dupa obtinerea unui imprumut bancar°° si nu s-a obtinut imprumutul bancar nici dupa 6 luni de zile, el tot mai este valabil ? Pana cand este valabil ? Daca nu vine nici pestre 3 ani cu banii, acel imobil nu se poate cumpara de altcineva din cauza acestui antecontract ? Multumesc !!!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indrumare petrebv petrebv Buna ziua. In fapt ,am incheiat o intelegere scrisa,cu 3 martori , cu un individ ,reprezentand contravaloarea a 50% din valoarea unui imobil ce urma sa imi ... (vezi toată discuția)
Expirare antecontract vanzare cumparare razvan1985 razvan1985 Buna ziua, Am semnat anul trecut un antecontract pentru o boxa intr-un imobil nou. Actul a expirat intre timp, Apartamentul l-am cumparat deja Pana acum ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. am o intrebare pt cine poate sa.mi raspunda: un antecontract de vanzare cumparare incheiat la o agentie imobiliara, cu semnaturile persoanelor in ... (vezi toată discuția)