avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indrumare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indrumare

Buna ziua. In fapt ,am incheiat o intelegere scrisa,cu 3 martori , cu un individ ,reprezentand contravaloarea a 50% din valoarea unui imobil ce urma sa imi fie vandut dupa perfectarea actelor de mostenitor .La incheierea intelegerii scrise ( contract de imprumut ) se obliga sa finalizeze in termen de 60 zile actele de vanzare a imobilului si sa puna in posesia mea imobilul cu spatiile aferente unde urma sa ma mut , suma imprumutata urmand sa constitue avans din pretul de achizitie convenit .La data scadenta ,acesta a refuzat sa respecte obligatiile avute prin contract privind intocmirea actelor de vanzare cumparare ssolicitand sume suplimentare fata de cele convenite initial .Intrucat acesta refuza categoric solutionarea litigiului pe calea amiabila ,si mai mult ,deschide conflicte nejustificate pe aceasta tema , rog sa ma indrumati in rezolvarea la aceasta problema .Va multumesc
Trebuie sa procedati conf.art.1669 NCC,adica sa va adresati instantei de judecata si sa cereti pronuntarea unei hotararii judecatoresti care sa tina loc de contract ,daca toate celelalte conditii de valabilitate sunt indeplinite.
Despre ce act este vorba? Contract de împrumut sau antecontract de v-c? Trebuie sa mergeți cu actul respectiv la un avocat pt a-l studia.
Buna ziua.Este un contract de imprumut facut intre parti ,cu martori ,fara dobanda fara absolut nici o alta obligatie decat cele specificate mai sus ..la indeplinirea termenului trebuiau facute actele de vanzare cumparare ...de buna credinta am continuat si am dat bani , bineinteles pe baza de chitanta de mana ...

Va multumesc pentru sfat !
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare =cumparare leus leus iN LUNA APRILE 2015 AM FACUT O PROMISIUNE DE VINZARE pt suma de 325oo lei(SUNT VANZATOR) sub semnatura privata, pentru un imobil, pt care s-a perceput un acont ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de contract de vanzare autentic marinpreda marinpreda Va rog un sfat Am inchiat un antecontract de vanzare-cumparare (inscris sub srmnatura privata) teren agricol extravilan, in data de 12.09.2011. Inscrisul este ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa Sparanghel Sparanghel Buna ziua, In decembrie 2016 am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare prin Prima Casa pentru un imobil nefinalizat cu termen limita 10.04.2017. ... (vezi toată discuția)