avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract Prima Casa

Buna ziua,

In decembrie 2016 am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare prin Prima Casa pentru un imobil nefinalizat cu termen limita 10.04.2017. Intrucat acesta nu a fost gata, s-a prelungit pana pe 25.08.2017. Dosarul la fondul de garantare a fost aprobat pe 24.07 si sunt la un pas de a incheia si contractul de vanzare -cumparare final. Din punctul meu de vedere ca si cumparatoare, mi-am tinut promisiunile, doar ca nu a depins de mine durata de aprobare la fondul de garantare (dosarul a stat aproape o luna de zile in analiza). Ne-am mutat in apartament pe 15 iunie, cu acordul vanzatorului, deoarece in precedenta locatie plateam chirie. In toata perioada de cand ne-am mutat si pana in prezent, vanzatorul ne ameninta ca reziliaza antecontractul si nu mai doreste sa astepte nici macar o zi. Este o presiune uriasa, avand in vedere ca am investit o suma considerabila in finisaje si mobilier. In antecontract este mentionat faptul ca daca acesta renunta, se obliga sa ne restituie dublul avansului, adica 4000 euro, suma care i-ar conveni sa ne-o dea, dar sa ramana cu un apartament la cheie. Poate sa faca asta, in conditiile in care noi personal nu l-am intarziat cu nimic??
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:59, 1 August 2017
Trebuie sa actionati conform preved.contract incheiat cu vanzatorul,daca intarzierea nu va este imputabila ar trebui sa nu aveti probelem chiar daca va da in judecata,daca va da in judecata chemati in garantie fondul de garantare.
Momentan nu doreste sa raspunda la telefon. Il pot "forta" sa vina sa incheie contractul de vanzare - cumparare final, in cazul in care nu doreste?
Puteti cere conf.art.1.669 NCC pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract.Dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat.[Art.1669(2)NCC.]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare dezvoltator MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Refuz perfectare contract de vanzare terenuri blanarudorin blanarudorin In august anul 2012, in calitate de proprietar - primitent vanzator, am incheiat cu o firma SC 3 promisiuni bilaterale de vanzare, avand ca obiect terenuri ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)