avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz perfectare contract de vanzare terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz perfectare contract de vanzare terenuri

In august anul 2012, in calitate de proprietar - primitent vanzator, am incheiat cu o firma SC 3 promisiuni bilaterale de vanzare, avand ca obiect terenuri agricole extravilane, cu plata integrala a pretului de catre firma cumparatoare, cu imputernicire pentru firma cumparatoare de a perfecta contractele de vanzare, in calitate de cumparator si vanzator mandatat, cu reprezentare peste tot si oriunde va finecesar pentru certificate fiscale, adeverinte registre agricole, documentatii cadastrale si deschidere de carti funciare, perfectare vanzari si intabintabulari la cartea funciara, cu suportarea tuturor costurilor taxelor aferente de catre firma cumparatoare, care a retinut din pret cate 500 lei / ha la incheierea promisiunilor bilaterale de vanzare, dar firma cumparatoare, cu toate ca au trecut mai mult de 3 ani de la data limitra de perfectare vanzari, nu mai da niciun semn de viata, neraspunzand nici la notificarile facute. In atare situatie, eu figurand ca proprietar la primaria locala, platesc an de an im pozitele pe terenurile promise, fiind pensionar nu pot beneficia de renta viagera pentru vanzarea terenurilor, iar subventiile de la APIA, pe care eu nu le-am incasat niciodata, probabil ca le incaseaza firma cumparatoare, APIA refuzand sa-mi dea informatii, cu mentiunea ca informatiile sunt secrete / confidentiale si nu se pot da ?! Ce e de facut si cum trebuie sa procedez pentru a evita complicatiile de mai tarziu ? Va multumesc ! Cu deosebita stima, Dorin BLANARU / P.S. Fiind parte in acte, respectiv vanzator, ma intereseaza si alte pareri / opinii calificate.
Ar fi trebuit sa procedati conform art.1.669 NCC adica,sa cereti instantei de judecata sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract, din pacate, drepul la actiune s-a prescris in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat.[Art.1.669(2)NCC.]
Buna ziua,
Sunt doua posibilitati:
1. Sa va adresati instantei, sa solicitati sa se constate ca incheierea contractelor nu va este imputabila si sa solicitati aplicarea prevederilor art. 1669 C.Civ.

2. Sa solicitati constatarea imposibilitatii incheierii acelui act si sa solicitati aplicarea prevederilor art. 1279 C.Civ.
Si cum ramane cu prescriptia de 6 luni prevazuta de art,1.669(2) NCC?
Daca ati incasat pretul, sanatate si drum bun. Faceti cereri la APIA sa aduceti si pamanturile respective in cadrul asociatiei, faceti demersuri de cadaastru, ca si cum promisiunea nu ar exista.
Va recomand sa mergeti la un avocat inainte cu actul si notificarile, sa faceti demersuri la CF etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare teren agricol marinpreda marinpreda Am un antecontract de vanzare-cumparare (sub semnatura privata), neautentificat la notar., incheiat in 2011. Pana in prezent cumparatorul nu a solicitat in ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare - cumparare teren agricol extravilan nefinalizata blanarudorin blanarudorin Buna ziua ! In august 2012 am primit oferta de cumparare de terenuri agricole extravilane, la un pret oarecum derizoriu, de 0,35 Ron/mp, din care 0,05 Ron/mp, ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare terenuri agricole extravilane, fara finalizare. blanarudorin blanarudorin In anul 2012 s-a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare - cumparare, avand ca obiect terenuri agricole extravilane, cu plata integrala a pretului convenit ... (vezi toată discuția)