Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea este daca se intampla ceva si dezvoltatorul nu mai construieste, eu cum imi mai pot recupera banii? Exista vreo clauza prin care sa ma asigur ca nu risc sa pierd acei bani?
Incheiati o promisiune bilaterala de vanzare conf.art.1.668-1.669 NCC.,daca promitentul-vanzator refuza sa incheie contractul pute solicita instantei de judecata pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract.Dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat.[Art.1.669(1)-(2) NCC)]
Conform art 2386 NCC beneficiati de o ipoteca legala pentru restituirea sumelor platite.
La semmnarea antecontractului in forma autentica nu renuntati la aceasta ipoteca legala iar notarul o va inscrie in CF.
Inainte de semnarea contractului, solicitati extrasul CF pentru a vedea daca mai exista si alte ipoteci inscrise in CF pentru a nu ajunge in situatia unui concurs intre ipoteci si astfel sa nu aveti de unde sa va indestulati creanta.
Rangul de preferita acordat de ipoteca legala se pastreaza si in procedura insolventei