Multumesc mult de tot . Va doresc o zi minunata
Mama este codebitor la unul din ele. Restul sunt ale tatalui.
Deci, desi apartamentul este prin vanzare cumparare, creditorii, daca vor cere revocarea, vor avea success ... Asa ca nu-mi ramane decat sa platesc datoriile. Ma intrebati daca am declarat ceva. Nu , nu am declarat, ci doar mi s-a spus de catre unul din colegii dvs aceasta situatie . Va rog sa ma corectati daca gresesc in legatura cu concluziile, insa sunt si confuza si speriata. Nu vreau sa pierd apartamentul.
Mai am o intrebare: mama ca si mostenitoare legala dupa tata, dupa ce va mosteni casa parintilor ei, va trebui sa-si faca probleme cu privire la o eventuala executare silita datorita acestor datorii?
La ultima parte, cea cu termenul de prescriptie va rog sa-mi explicati pe intelesul meu. Eu am luat apartamentul in 2008. Repet, nu cunosc detalii despre datoriile tatalui. Un an trebuie sa treaca de cand creditorul cere sa fie inopozabil acest contract
Ca sa fiu sincera, nu cunosc situatia datoriilor parintilor din momentul actului de vanzare cumparare. Dar nici de platit nu am platit pe apartament . Cum pot ei demonstrate ca nu am platit pt apartament ? Cineva mi-a spus ca se poate executa acest apartament numai in urmatoare situatie: daca eu accept o mostenire din partea tatalui dupa ce, in prealabil am dat o declaratie in fata notarului ca nu accept nici o mostenire dar nici o datorie din partea tatalui. Sper sa va ajute detaliile ca sa ma puteti ajuta si pe mine. Multumesc
Buna seara. As dori sa ma ajute cineva cu un raspuns pe intelesul meu si in vigoare cu noile legi. Situatia este asa: parintii mei au facut cateva credite cu cativa ani in urma insa nu au reusit sa achite la timp ratele si datoriile au fost preluate de diversi recuperatori. In urma cu 1 an si jumatate,tata a decedat. Mentionez ca mama nu are niciun venit iar eu sunt angajata cu contract in Londra. Eu si mama, in calitate de mostenitoare ale tatalui meu nu avem bunuri de mostenit, ci doar datorii. Mentionez ca eu detin un apartament proprietate personala pe care mi l-au dat parintii mei prin vanzare cumparare, nu altceva. Intrebare: pot recuperatorii sa- mi execute apartamentul sau bunurile din el arata timp cat este obtinut prin vanzare-cumparare si nu prin mostenire din partea tatalui? Ce pot face sa nu ajung in situatia asta, dar nici sa nu platesc datorii nefacute de mine? Va rog ajutati-ma
Doamne cat de frumoasa mi-ati facut ziua!Dumnezeu sa va dea sanatate si putere ca si de acum incolo sa dati sfaturi si solutii pentru nenumaratele cazuri. Eu va multumesc din tot sufletul pentru timpul pe care mi l-ati acordat .Toate cele bune.
Cu stima,
Cristina Matyas
Mai sus menitonati ''daca accepta mostenirea, mostenesc atat activul (casa, masina), cat si pasivul (adica datoriile)''
Sa inteleg ca exista si posibilitatea sa nu accept mostenirea? Sau am inteles eu gresit?
Problema mea este ca nu vreau sa ma trezesc intr-o buna zi cu un executor la usa sa-mi spuna sa eliberez apartamentul datorita neplatii datoriilor pentru dosarul de credit facut de tatal meu.Eu nu am fost informata de acest credit si nici nu era necersar atata timp cat eu formam o alta familie. Mi se pare un abuz din partea legii sa ma oblige sa achit ceva de care nu am luat la cunostinta si cu care nu am fost de acord nici verbal nici prin semnatura, nicicum.
Multumesc pentru timpul acordat
In primul rand va multumesc pentru promptiduine!
Va rog sa ma luminati in privinta succesiunii: daca nu am ce sa mostenesc dupa parinti, caci nu au proprietati pe numele lor, nu am ce sucecsiune sa fac, nu?
Iar in privinta asigurarii creditultui, e drept, nu cunosc situatiile in care se aplica, insa ma voi informa! Dar daca aceasta asigurare nu include decesul persoanei in cauza datorita unei boli, se pot indrepta asupra mea in asa fel incat sa fiu executata silit din apartamentul meu, proprietate personala care, repet este luat prin vanzare-cumparare, nu mostenire?De mostenit nu voi mosteni nimic.
va multumesc inca o data si ma scuzati daca insist pe aceste detalii, insa doresc sa fiu in garda:)
Buna ziua!
Situatia mea sta in felul urmator: tatal meu care a contractat un credit bancar fara ipoteca dar la care exista o asigurare de credit,a decedat de cateva luni,in urma unei boli crunte. Mentionez faptul ca la data contractarii creditului tatal meu nu suferea de nicio boala! Data fiind situatia unei boli cum este cancerul care te solicita la maximum din toate punctele de vedere inclusiv financiar, parintii mei au ramas cu rate neplatite, fapt pentru care datoria bancii a fost preluata de o firma de recuperari creante.La ultima somatie primita acasa, am contactat firma sa ii instiintez de decesul tatalui meu si sa mi se spuna ce se intampla mai departe cu datoria.Consultantul firmei mi-a comunicat faptul ca sunt pasibila de plata datoriei in conditiile in care sunt mostenitor legal.Si sunt unicul mostenitor dupa tata.Intrebarea mea este: pot fi executata silit in caz de neplata a datoriei?Am un apartament luat prin contract de vanzare -cumparare. Ca si mostenire nu am nimic dupa parinti, niciun bun mobil sau imobil.Ce se intampla in acest caz cu asigurarea care a intrat in costul creditului? Unde trebuie sa ma adresez cu actele dovediotare bolii tatalui meu si data in care a fost descoperit, tinand cont ca dosarul a fost preluat de o firma de recuperari creante?
Va rog din suflet sa ma ajutati ! Sunt imperios necesare informatiile si sfaturile venite din partea dvs. In cazul in care aveti nevoie si de mai multe detalii ca sa puteti sa-mi oferiti un raspuns cat mai obiectiv, va pun la dispozitie un numar de telefon la care pot fi contactata: 0736596307.
Va rog din suflet!
Va multumesc anticipat!