avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... asigurarea unui credit de nevoi personale fara ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

asigurarea unui credit de nevoi personale fara ipoteca

Buna ziua!
Situatia mea sta in felul urmator: tatal meu care a contractat un credit bancar fara ipoteca dar la care exista o asigurare de credit,a decedat de cateva luni,in urma unei boli crunte. Mentionez faptul ca la data contractarii creditului tatal meu nu suferea de nicio boala! Data fiind situatia unei boli cum este cancerul care te solicita la maximum din toate punctele de vedere inclusiv financiar, parintii mei au ramas cu rate neplatite, fapt pentru care datoria bancii a fost preluata de o firma de recuperari creante.La ultima somatie primita acasa, am contactat firma sa ii instiintez de decesul tatalui meu si sa mi se spuna ce se intampla mai departe cu datoria.Consultantul firmei mi-a comunicat faptul ca sunt pasibila de plata datoriei in conditiile in care sunt mostenitor legal.Si sunt unicul mostenitor dupa tata.Intrebarea mea este: pot fi executata silit in caz de neplata a datoriei?Am un apartament luat prin contract de vanzare -cumparare. Ca si mostenire nu am nimic dupa parinti, niciun bun mobil sau imobil.Ce se intampla in acest caz cu asigurarea care a intrat in costul creditului? Unde trebuie sa ma adresez cu actele dovediotare bolii tatalui meu si data in care a fost descoperit, tinand cont ca dosarul a fost preluat de o firma de recuperari creante?
Va rog din suflet sa ma ajutati ! Sunt imperios necesare informatiile si sfaturile venite din partea dvs. In cazul in care aveti nevoie si de mai multe detalii ca sa puteti sa-mi oferiti un raspuns cat mai obiectiv, va pun la dispozitie un numar de telefon la care pot fi contactata: 0736596307.
Va rog din suflet!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristinamatyas , utilizator 21:42, 19 Aprilie 2012
Firma merge la intimidare, din momentul in care exista o asigurare de viata (obligat de banca sa o faca la data demanarii contractului de credit) care va acopera creditul.

Foarte important daca aveti contractul de credit si pe cel de asigurare, cititi-l bine, trebuie sa scrie ce aveti de facut in legatura cu decesul titularului si in ce conditii beneficiaza de asigurare (conteaza si cauza decesului).

Daca nu ati facut inca succesiunea nu se poate indrepta impotriva dvs.

Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Flavius1984, utilizator
In primul rand va multumesc pentru promptiduine!
Va rog sa ma luminati in privinta succesiunii: daca nu am ce sa mostenesc dupa parinti, caci nu au proprietati pe numele lor, nu am ce sucecsiune sa fac, nu?
Iar in privinta asigurarii creditultui, e drept, nu cunosc situatiile in care se aplica, insa ma voi informa! Dar daca aceasta asigurare nu include decesul persoanei in cauza datorita unei boli, se pot indrepta asupra mea in asa fel incat sa fiu executata silit din apartamentul meu, proprietate personala care, repet este luat prin vanzare-cumparare, nu mostenire?De mostenit nu voi mosteni nimic.
va multumesc inca o data si ma scuzati daca insist pe aceste detalii, insa doresc sa fiu in garda:)
Va felicit ca va interesati sa nu faceti greseli.

In primul pers cu care ati discutat la tel din partea firmei de recuperari nu este un jurist, este un operator call center care are rolul de a va determina sa va faca sa platiti chiar daca dvs aveti dreptate (ptr asta este platit pana la urma).

Atunci cand faceti suucesiunea mostenitorii mostenesc totul sau nimic, adica daca accepta mostenirea, mostenesc atat activul (casa, masina), cat si pasivul (adica datoriile).

Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Flavius1984, utilizator
Luati legatura cu asiguratorul unde tatal dvs. a avut asigurarea de viata.In conditii normale, daca tatal nu avea boala inainte de contractarea asigurarii, societatea de asigurari va elibera suma din contract in limita soldului ramas, iar diferenta va va reveni dvs.
Mai sus menitonati ''daca accepta mostenirea, mostenesc atat activul (casa, masina), cat si pasivul (adica datoriile)''
Sa inteleg ca exista si posibilitatea sa nu accept mostenirea? Sau am inteles eu gresit?
Problema mea este ca nu vreau sa ma trezesc intr-o buna zi cu un executor la usa sa-mi spuna sa eliberez apartamentul datorita neplatii datoriilor pentru dosarul de credit facut de tatal meu.Eu nu am fost informata de acest credit si nici nu era necersar atata timp cat eu formam o alta familie. Mi se pare un abuz din partea legii sa ma oblige sa achit ceva de care nu am luat la cunostinta si cu care nu am fost de acord nici verbal nici prin semnatura, nicicum.
Multumesc pentru timpul acordat

Alte discuții în legătură

Un credit de nevoi personale se mosteneste? GeaninaC GeaninaC Bună seara, am nevoie de sfaturi de la cineva care a trecut prin aceeași situație și/sau cineva care deține cunoștințe în ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)