avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... asigurarea unui credit de nevoi personale fara ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

asigurarea unui credit de nevoi personale fara ipoteca

Buna ziua!
Situatia mea sta in felul urmator: tatal meu care a contractat un credit bancar fara ipoteca dar la care exista o asigurare de credit,a decedat de cateva luni,in urma unei boli crunte. Mentionez faptul ca la data contractarii creditului tatal meu nu suferea de nicio boala! Data fiind situatia unei boli cum este cancerul care te solicita la maximum din toate punctele de vedere inclusiv financiar, parintii mei au ramas cu rate neplatite, fapt pentru care datoria bancii a fost preluata de o firma de recuperari creante.La ultima somatie primita acasa, am contactat firma sa ii instiintez de decesul tatalui meu si sa mi se spuna ce se intampla mai departe cu datoria.Consultantul firmei mi-a comunicat faptul ca sunt pasibila de plata datoriei in conditiile in care sunt mostenitor legal.Si sunt unicul mostenitor dupa tata.Intrebarea mea este: pot fi executata silit in caz de neplata a datoriei?Am un apartament luat prin contract de vanzare -cumparare. Ca si mostenire nu am nimic dupa parinti, niciun bun mobil sau imobil.Ce se intampla in acest caz cu asigurarea care a intrat in costul creditului? Unde trebuie sa ma adresez cu actele dovediotare bolii tatalui meu si data in care a fost descoperit, tinand cont ca dosarul a fost preluat de o firma de recuperari creante?
Va rog din suflet sa ma ajutati ! Sunt imperios necesare informatiile si sfaturile venite din partea dvs. In cazul in care aveti nevoie si de mai multe detalii ca sa puteti sa-mi oferiti un raspuns cat mai obiectiv, va pun la dispozitie un numar de telefon la care pot fi contactata: 0736596307.
Va rog din suflet!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristinamatyas , utilizator 21:42, 19 Aprilie 2012
Puteti renunta expres la mostenire si atunci nu va mai intereseaza de bunurile lui, nici de creditele si alte datorii ale decedatului. Declaratia de renuntare se da in fata notarului

Daca tatal a decedat dupa 1 oct 2011, platiti creditul doar in limita a ce mosteniti, daca dvs nu ati mostenit vreun bun de valoare, nu aveti din ce plati creditul.
Art 1114
(2) Moștenitorii legali și legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile și sarcinile moștenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporțional cu cota fiecăruia
Creditorul nu se poate atinge de bunurile proprii ale dvs decat daca
Art. 1.119. -
(1) Succesibilul care, cu rea-credință, a sustras ori a ascuns bunuri din patrimoniul succesoral sau a ascuns o donație supusă raportului ori reducțiunii este considerat că a acceptat moștenirea, chiar dacă anterior renunțase la ea. El nu va avea însă niciun drept cu privire la bunurile sustrase sau ascunse și, după caz, va fi obligat să raporteze ori să reducă donația ascunsă fără a participa la distribuirea bunului donat
(2) Moștenitorul aflat în situația prevăzută la alin. (1) este ținut să plătească datoriile și sarcinile moștenirii proporțional cu cota sa din moștenire, inclusiv cu propriile sale bunuri

Doamne cat de frumoasa mi-ati facut ziua!Dumnezeu sa va dea sanatate si putere ca si de acum incolo sa dati sfaturi si solutii pentru nenumaratele cazuri. Eu va multumesc din tot sufletul pentru timpul pe care mi l-ati acordat .Toate cele bune.
Cu stima,
Cristina Matyas

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un credit de nevoi personale se mosteneste? GeaninaC GeaninaC Bună seara, am nevoie de sfaturi de la cineva care a trecut prin aceeași situație și/sau cineva care deține cunoștințe în ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)