avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un credit de nevoi personale se mosteneste?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un credit de nevoi personale se mosteneste?

Bună seara, am nevoie de sfaturi de la cineva care a trecut prin aceeași situație și/sau cineva care deține cunoștințe în domeniu, mulțumesc anticipat.

Mama mea care a decedat anul trecut în decembrie a avut un credit de nevoi personale în valoare de 15.000 lei la Garanti Bank.

Sora mea s-a dus la bancă cu certificatul de deces în luna decembrie 2013 și a anunțat decesul, dar nu a făcut o adresă cu număr de înregistrare de la bancă, nimeni de la bancă nu i-a spus că trebuie să facă, în schimb a fost asigurată că acel credit personal al mamei se va stinge.

Ulterior sora mea a primit hârtie de la o firmă de recuperări credite în care i se cerea să plătească ratele restante din decembrie până în iulie 2014, sora mea s-a dus iar la bancă iar cei de la Garanti Bank i-au spus că mama n-a decedat din cauze naturale și deci nu e asigurat creditul (cauza decesului a fost comoție cerebrală).

Sora mea s-a panicat și a plătit suma de 200 lei în contul ratelor restante pe ultimele 6 luni acum 2 zile.

Întrebarea mea este, dacă creditul e asigurat, de ce ni se cere să plătim? Ce se mai poate face la 8 luni după deces (eu nu sunt în țară dar voi merge în septembrie).
Precizez că succesiunea nu este deschisă, mama având în proprietate doar un apartament.
Cel mai recent răspuns: GeaninaC , utilizator 21:23, 18 August 2014
trebuie sa va hotarati

1.firma de recuperari sau banca e creditor
2.despre existenta asigurarii de viata in ceea ce priveste creditul
3.verificati ca pasivul mostenirii sa nu depaseasca activul
4. platiti un avocat sa vada hartiile
Mulțumesc mult pt răspuns.

1. Ultimele somații au venit de la firma de recuperări Cycle European.

2. În contractul de credit se specifică că este creditul asigurat pt evenimente viitoare imprevizibile.

3. Creditul este în valoare de 15.000 lei iar valoarea apartamentului este de aproximativ 50.000 euro.

4. Sora mea a plătit un avocat care a dat câteva telefoane la firma de recuperări și atât.

Succesiunea nu este deschisă și până nu lămuresc situația nici nu se va face.
Prin acceptarea succesiunii,mostenitorii accepta atat activul=bunurile,in cazul dv apartamentul defunctei,cat si pasivul=datoriile/debitele ramase,generate de actele incheiate de defunct
In situatia prezentata,exista posibilitatea ca firma de recuperari cu scopul recuperarii creditului nerestituit sa demareze procedura de executare silita asupra bunurilor defunctului,respectiv bunul imobil
Creditul mamei este asigurat, atunci de ce banca a predat dosarul unei firme de recuperări?

Întrebarea mea asta era, de ce ni se cere să restituim un credit asigurat? Firma de asigurări respectivă presupun că a achitat deja creditul rămas de plătit către bancă și probabil banca încearcă să mai câștige ceva și de la moștenitori.
Îmi dau cu presupusul acum, până nu ajung acasă și nu merg la ei cu contractul nu prea am ce face.

este..
ne dam cu presupusul si noi care stim mai putin decat dvs
:)

Alte discuții în legătură

Mostenire credit banca Florin Negrea Florin Negrea Daca am mostenit un credit inpropiu spus. Eu am stat in casa cu parinti mei ei au avut un credit la pireus au platit 7 ani. Dupa 7 ani au decedat amindoi casa ... (vezi toată discuția)
Deces titular credit irina07 irina07 tatal meu a facut un imprumut la o banca iar deoarece nu si a chitat ratele dosarul lui a fost plasat la o agentie de recuperari care este cunoscuta i Romania, ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)