Revin și vă adresez o nouă întrebare:
Avem un copil în vârstă de 1 an si 2 luni. S-a născut în luna Septembire 2016. În prezent soția beneficiază de concediu crestere copil (CCC), până în luna septembrie 2018. Întrucât a fost angajată exclusiv pe perioadă determinată (contracte de 1 an), în luna iunie 2017 contractul de muncă a încetat și nu a depus cerere pentru a primi șomaj. La momentul acesta e gândim la un alt copil și dorim să ne lămuriți un pic:
a) în situația în care bebe 2 se naște în perioada în care soția beneficiază de concediu de crestere copil, ce îndemnizație va primi?
b) în situația în care bebe 2 se va naște după ce soția NU se mai află în CCC și nici nu merge la muncă datorită faptului că contractul de muncă a exirat (nu se mai poate întoarce la acelasi angajator), iar un alt job este greu sau imposibil de găsit datorită sarcinii avansate, atunci ea va mai beneficia de indemnizație de crestere copil (având în vedere faptul că la calculul indemnizației se consideră veniturile obținute în ultimile 12 luni din ultimii 2 ani lucrați)? În cazul în care va primi indemnizație aceasta va fie egală cu valoarea indemnizației primită la primul copil sau va fi mai mică? Perioada de inactivitate afectează în vreun fel valoarea indemnizației?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu următoarea problema: în contextul noilor modificări aduse Codului fiscal si legislatiei privind concediul si indemnizației de crestere copil, ce reprezinta „venituri din salarii si asimilate salariilor” și cum se calculează acestea?
Sotia mea, în ultimele 12 luni lucrate a beneficiat si de concediu medical datorită stării de sanatate. În lunile respective în care a beneficiat de conced. medical, venitul net a fost considerabil mai mare ca venitul net obținut în lunile în care nu a avut con medical.
Întrebari: indemnizatia concediului medical reprezinta „venituri asimilate salariilor”? Această suma se ia in considerare în momentul calcului indemnizatiei de concediu maternal cat si la calculul incemnizatiei de concediu de crestere copil?
Initial ne-am bucurat, că în ciuda starii de sănatate a soției, totuși a beneficiat de un venit mai mare care după calculele noastre ar mări și indemnizația de concediu maternal și apoi și indemnizația de creștere copil. Este corectă gândirea noastră sau se aplică alte reguli iar venitul obținut din concedii medicale nu are poandere sau are pondere mai mică in calculul indemnizatiei de concediu maternal si de crestere copil.
Indemnizatia de concediu maternal (calculată ca si concediu medical conform modului de calcul prezentat in acest topic) reprezintă venit net – venit asimilat salariilor? De regulă și aceasta este mai mare (ca valoare) față de salariu obținut într-o lună normală de lucru?
Vă mulțumim pt răspunsuri!
Am depus la inceputul lui 2012 la tribunal restituirea taxei de inmatriculare. La dvs pe site am vazut un interviu cu un avocat in care se specifica ca NU mai este necesara in prealabil cererea catre organul fiscal a restituirii taxei auto. daca nu ma insel era o hotarare a inaltei curti de casatiei si justitie. Va rog mult daca imi puteti indica nr. acestei hotarari sau un link catre interviul realizat de avocatnet. Pt ca acum am primit citatie la a 2-a infatisare cerandu-mi si aceasta cerere. Va multumesc