Eu n-am spus ca n-am sa platesc datoria, am s-o fac in momentul in care imi voi permite, ca sa fiu linistita , chiar daca era de datoria fostului.As fi platit si acum, daca aveam loc de munca.In ceea ce priveste noua casa, oricum noul sot investeste tot, plateste tot, doar ca pentru a putea face aceasta casa pentru tinerii pana in 35 de ani, avem nevoie de actul de casatorie.Chiar nu vroiam ca munca noului sot, care ar face tot pentru casa, sa fie luata de executori, doar pentru ca m-a luat de sotie cu tot cu probleme.
Imprumutul a fost de 12000 ron si am platit 3 ani, apoi am divortat si au ramas ratele in grija lui.
Da, mi-am dat seama de greseala facuta....am sa vad cum am sa fac sa platesc, dar ma interesa daca situatia mea o sa afecteze viitoarea casnicie.Exista vreo modalitate ca sa evit executorii in cazul in care eu si viitorul sot ne facem o casa?Am putea sa-l trecem pe sot unic proprietar, iar eu sa figurez doar ca sotie, astfel executorii sa nu ne execute casa?Pentru a avea aceasta casa, trebuie sa ne casatorim, dar mi-e teama ca, dupa ce o ridicam , vin executorii....
Multumesc pentru raspuns, dar ultima parte e vaga....prin urmare, am sa va rog sa-mi raspundeti mai babeste la intrebarea :intra in patrimoniul meu si casa pe care vreau s-o achizitionez cu viitorul sot, in conditiile in care el ar fi unic proprietar in acte si eu as avea doar statutul de sotie?
Indicat e sa va luati salariul in mana.Degeaba schimbati banca....sunteti urmarit dupa CNP.
In urma cu ceva ani , am fost casatorita.Sotul, de la vremea respectiva, a facut doua imprumuturi la banca doar pe numele lui , iar la altul am fost girant.In prag de divort, ne-am inteles intre noi ca el sa ramana cu bunurile( mobile), pe care le-am cumparat impreuna si pe care azi nu le mai are(le-a vandut), dar si cu ratele.In divortul nostru sunt mentionate doar doua lucruri: desfacerea casatoriei si revenirea mea la numele de fata.La doi ani dupa divort, mi-a venit instiintare de executare silita.Fostul sot n-a mai vrut sa plateasca ratele.Momentan, nu au ce sa-mi execute.Am fost si am vorbit cu executorul care mi-a spus sa platesc macar jumatatea mea de datorie.Unele persoane mi-au spus ca este imposibil, pentru ca dupa ce platesc jumatate, ma pot obliga sa le platesc si jumatatea fostului sotului.Adevarat???Si cum ramane cu imprumuturile pe care le-a facut doar pe numele lui?Banca mi-a spus ca nu pot fi trasa la raspundere sau executata, atat timp cat n-am semnat nimic ( n-a contat c-am fost casatoriti).Cel mai mult ma intereseaza daca aceste datorii imi vor afecta viitoarea casnicie.O persoana aflata intr-o situatie similara, mi-a spus ca, in cazul in care ma recasatoresc si achizitionez bunuri, e mai bine sa fie unic proprietar sotul, iar eu sa figurez doar ca sotie, astfel executorii nu mai au dreptul sa execute casa...masina etc.Adevarat si asta??? Multumesc anticipat!