Buna ziua.Am si eu o nelamurire cu privire la calculul indemnizatiei pt.cresterea copilului.Eu am un salariu de incadrare de 1440 ron(brut),adica 1000 ron(net), dar in fiecare luna beneficiam de bonusuri care erau trecute in fluturasul de salariu ajungand la salariul de 2450 ron(brut) si 1770 ron (net).in fluturasul de salariu erau trecute si bonurile de masa aferente lunii respective.Eu o sa optez pentru a sta in concediu de maternitate 2 ani.As vrea sa stiu cei 75% din media salariilor pe ultimele 12 luni se vor calcula din salariul de baza sau din salariile trecute pe fluturasul de salariu.
Buna ziua.Ma numesc Anca si am si eu niste nelamuriri.Sunt insarcinata.Lucrez intr-o companie multinationala si sunt angajata cu contract p perioadata determinata.Prima data cand m-am angajat in companie a fost anul trecut in august pe o perioada de 3 luni de proba(asa mi s-a spus).Dupa terminarea celor 3 luni mi s-a prlungit contractul pe inca 6 luni , contract care imi va expira in data de 15 mai 2012.Intre timp eu am ramas insarcinata si stau in concedii medicale din luna ianuarie pentru ca am o sarcina cu probleme si nu am mai putut merge la munca.Ar trebui sa nasc in luna august 2012 dar nelamurirea mea este aceea ca nu stiu daca au voie sau nu sa imi incheie contractul de munca in aceste conditii sau daca pot sta in concedii medicale pana la nasterea copilului fara sa imi afecteze concediu de crestere al copulului.Si as mai vrea sa mai stiu va rog daca ei imi pot incheia contractul de munca ce sa fac pentru a nu pierde concediul de crestere al copilului.