avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani?

Buna ziua.Am si eu o nelamurire cu privire la calculul indemnizatiei pt.cresterea copilului.Eu am un salariu de incadrare de 1440 ron(brut),adica 1000 ron(net), dar in fiecare luna beneficiam de bonusuri care erau trecute in fluturasul de salariu ajungand la salariul de 2450 ron(brut) si 1770 ron (net).in fluturasul de salariu erau trecute si bonurile de masa aferente lunii respective.Eu o sa optez pentru a sta in concediu de maternitate 2 ani.As vrea sa stiu cei 75% din media salariilor pe ultimele 12 luni se vor calcula din salariul de baza sau din salariile trecute pe fluturasul de salariu.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:13, 20 Mai 2012
1. Indemnizatia pentru CCC este de 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

2. In aceste venituri intra toate sumele pentru care s-a retinut impozit.

3. In cazul CCC pana la 2 ani indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mare de 1.200 lei dar nici mai mica de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului maggia87 maggia87 Buna ziua! M-ar interesa si pe mine modul de calcul al indemnizatiei CCC, cum se calculeaza cei 85%. Eu am salariul minim pe economie pe cartea de munca, dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dupa noile reglementari din 2011 irina.grosuleac irina.grosuleac Cati bani iau pt. 2 ani la un salariu brut de 1700-1900 ron / luna? Multumesc. (vezi toată discuția)
Imi pot mari cioncediul de maternitate si indemnizatia de ccc, daca imi voi lua al doilea job Sara.CD Sara.CD Buna ziua. Sunt angajata a sistemului bugetar, personal contractual cu o vechime de vreo 10 ani in acelasi loc de munca, cu salat net aprox. 1000 ron. ... (vezi toată discuția)