avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate KENTU

Activitate KENTU

Răspuns la discuția Sef de scara
Pe la noi i se spune sefului de scara "administrator responsabil al scarii".
Asa este cat de cat corect?
Va multumim mult pentru ajutor si oportunitate!=D>
Buna ziua.
Ma numesc Vasile Chende, sunt din Baia Mare si as dori cateva lamuriri.
De curand am fost numit sef de scara la blocul in care domiciliez. Scara noastra(si blocul) face parte dintr-o asociatie de proprietari constituita in urma cu mai multi ani. Recent s-au facut lucrarile de contorizare a apei, fiecare proprietar fiind obligat sa faca un contract individual cu societatea distribuitoare. De asemenea s-au facut contracte individuale si cu societatea care colecteaza gunoiul menajer. Drept urmare, la taxele care se platesc la asociatie, au ramas de incasat doar energia electrica(iluminat si consumul liftului), curatenia pe scara, plata firmei care se ocupa de intretinerea liftului si cheltuielile de administratie.
In cadrul unei sedinte de scara, mai multe persoane au lansat propunerea de a renunta la serviciile oferite de asociatie.
Pentru aceasta apelez la bunavointa dumneavoastra pentru a-mi da cateva informatii referitoare la:
1) Modul in care putem iesi din asociatie;
2) Ce urmari implica aceasta actiune;
3) Modul in care se poate achita factura de energie electrica si daca trebuie sa facem un contract separat de distribuire a energiei electrice;
4) Cum se poate face contract cu firma de intretinere a liftului si cu cea de distributie a energiei electrice;
5) Daca este cazul sa ne constituim in asociatie de scara, care sunt actele necesare la constituire;
6) Care sunt obligatiile ce ne revin in urma constituirii unei asociatii(acte, contabilitate, etc si cine poate sa se ocupe de acestea);
7) Daca este posibil si legal sa se faca contracte si plati pentru consumurile si serviciile oferite de catre una din persoanele de pe scara(persoana fizica sau care detine o forma juridica(AF, PFI, PFA, SC, SRL, etc).
In speranta ca veti gasi timpul necesar pentru a-mi da explicatiile si lamuririle solicitate, va multumesc anticipat in numele meu si al colocatarilor mei.
Ce pasi trebuie se urmeze o mama singura(necasatorita, de cetatenie romana, rezidenta cu drept de lucru in Anglia), care a nascut in Anglia o fetita(in data de 15.04.2009), pentru a putea beneficia de alocatia de stat pentru copii si alte drepturi care i se cuvin, la revenirea in tara?
Fetita are certificat de nastere eliberat in Marea Britanie.
Ce acte sunt necesare, de unde pot fi obtinute acestea si unde trebuiesc depuse?
Multumesc!