avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate anaenache

Activitate anaenache

[Editat]
atat timp cat certificatele de nastere sunt recunoscute in Romania deci sunt valabile, nu mai e treaba mea... ca sunt sau nu in legalitate...

[Editat]
sper ca nu deranjez cu raspunsurile mele, nu sunt jurist de profesie dar e o problema personala si as vrea sa ajut pe cineva care va fi in situatia mea.
Buna ziua,

[Editat]
Cei de la ambasada au zis ca putem trece vama si cu certificatul de nastere , dar pot sa cer si un titlu de calatorie de la ei sau vom trece copilul pe pasaportul sotului dupa ce vom face certificatul romanesc. Deci posibilitati sunt ....

Va multumesc de rabdare si bunavointa
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, imi sunt de mare ajutor.

Eu miercurea viitoare am programare la amabasada Romaniei din Kiev, am vorbit cu ei si au nevoie de timp sa elucideze problema pentru ca nu au mai avut cazuri.

Noi vom primi un certificat de nastere cu numele noastre si va avea si apostila acesta, eu am inteles ca pot cere un titlu de calatorie si sa solicit certificat romanesc de la primaria de care apartin.

Din cate stiu eu ca parinti sunt recunoscuti cei biologici , in Romania, noi oricum vom face si teste de maternitate si paternitate.

Am sa va tin la curent cu ce raspuns oficial imi va da ambasada Romaniei.

Daca mai stiti cumva alte detali, astept sa le impartasiti.

multumesc
Buna ziua,

Voi apela la programul mama surogat in Ucraina, in urma unor interventi nu pot duce o sarcina si astfel singura optiune este mama surogat. In Ucraina exista legi pentru mama surogata. Dar problema o am cu consulatul de la Kiev care nu au mai avut asemenea cazuri, eu voi primi un certificat de nastere cu numele nostru (parinti biologici) in dreptul mamei si, respectiv tatalui. Si noi vom avea nevoie de un pasaport ptr. copil ca sa-l putem duce in tara. Intrebarea mea este: recunoaste statul copilul ca al nostru (cetateni romani)? si, ce acte avem nevoie la consulat ?