avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate jimmy1982

Activitate jimmy1982

Buna Ziua.

Imi permit sa va deranjez cu o mica intrebare al carei raspuns nu il gasesc nicaieri pe internet si nici avocatii la care am apelat pana acum nu au reusit sa ma lamureasca definitiv, desi au avut mai multe date la dispozitie decat va voi da dvs. Sper insa ca dvs. aveti cunostintele necesare.

Iata situatia:

"Am o datorie la Administratia Financiara care insa nu rezulta din datorii fiscale, ci dintr-un contract incheiat cu Academia de politie in 2002. Conform contractului, daca urma sa plec din Politie in mai putin de 10 ani de la data finalizarii studiilor, trebuia sa platesc scolarizarea. Bineinteles ca nu am rezistat atat de mult cand am vazut cum merg lucrurile in sistem si am demisionat in decembrie 2008." Pe la inceputul lui 2010 am primit de la Administratia Financiara o somatie de plata a sumei respective ca urmare a incetarii raporturilor de serviciu inainte de termen. Exista bineinteles si un titlu executoriu. Nu contest justetea acestor acte, desi suma era astronmica in raport cu ceea ce am consumat efectiv in 4 ani.
Din ceea ce cunosc presupun ca odata ce am primit prima somatie din partea Adm. Financiare a inceput sa curga termenul de perimare a executarii silite (de asemenea, prescriptia dreptului de a cere executarea silita a fost intrerupta prin aceasta somatie, corect?). Inteleg de asemenea ca executorul in cazul de fata este Admin. Financiara, de vreme ce nu am ajuns in instanta. Intre timp, am mai primit cateva somatii, insa la un moment dat au trecut mai mult de 6 luni intre ele. Este adevarat ca executarea silita s-a perimat? Este acel termen de 6 luni valabil si in cazul in care creditor este statul? Sa nu uitam totusi ca este vorba de o creanta de natura civila, nu fiscala.

Intre timp mi s-a infiintat la locul de munca poprire la mai mult de 6 luni de la ultima somatie.
Intrebarea finala este: avem de a face cu un abuz al autoritatilor statului sau totul este legal? Oricare ar fi raspunsul, va rog sa-mi faceti si trimitere la reglementarile legale.
Cred ca acest caz ar fi si o buna speta la un seminar al Facultatii de Drept. Cunosc si alte persoane in aceasta situatie.

Va multumesc anticipat.