avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate alemica

Activitate alemica

Deci pot sa dau anul aceasta de permis conform celor spune aici:

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Va multumesc.
Buna ziua, am avut un dosar cu ucidere din culpa si am ramas definitiv pe 20.05.2011.Crede-ti ca anul aceasta pot face iar scoala de soferi si sa iau permisul?
Am atasat aici o secventa din hotararea definitiva:

În temeiul art.86/1, alin. 1 şi alin.2, Cod penal şi al art.71, alin. ultim, cod procedură penală, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani şi 6 luni închisoare, precum şi a pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64, alin. 1, litera a, teza II şi litera b, Cod penal, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, stabilit potrivit art.86/2, alin. 1, Cod penal. În temeiul art.86/3, alin. 1, Cod penal, dispune ca, pe durata termenului de încercare, inculpatul să se supună măsurilor de supraveghere de a se prezenta, la datele stabilite, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, să anunţe, în prealabil, schimbarea domiciliului şi a reşedinţei, orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice găsirea unui loc de muncă şi informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. În temeiul art.359, Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra disp. art.86/4, Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale şi ale deciziei penale.

Va multumesc anticipat.