avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperarea permisului de conducere

Buna ziua, am avut un dosar cu ucidere din culpa si am ramas definitiv pe 20.05.2011.Crede-ti ca anul aceasta pot face iar scoala de soferi si sa iau permisul?
Am atasat aici o secventa din hotararea definitiva:

În temeiul art.86/1, alin. 1 şi alin.2, Cod penal şi al art.71, alin. ultim, cod procedură penală, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 2 ani şi 6 luni închisoare, precum şi a pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64, alin. 1, litera a, teza II şi litera b, Cod penal, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, stabilit potrivit art.86/2, alin. 1, Cod penal. În temeiul art.86/3, alin. 1, Cod penal, dispune ca, pe durata termenului de încercare, inculpatul să se supună măsurilor de supraveghere de a se prezenta, la datele stabilite, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, să anunţe, în prealabil, schimbarea domiciliului şi a reşedinţei, orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice găsirea unui loc de muncă şi informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. În temeiul art.359, Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra disp. art.86/4, Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale şi ale deciziei penale.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alemica , utilizator 23:09, 2 Mai 2012
opinia mea este ca pe perioada termenului de incercare este posibil sa nu reusiti sa dati din nou ptr permis pentru ca infractiunea este de omor din culpa...
HG 1391/2006 Art. 33. – (1) Persoana care solicită examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să aibă vârsta de cel puţin 16 ani împliniţi, pentru subcategoriile A1 şi B1;
b) să aibă vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi, pentru categoriile A, B, BE, C, C1, CE, C1E şi Tr;
c) să aibă vârsta de cel puţin 21 ani împliniţi, pentru categoriile D, DE, Tb şi Tv, precum şi pentru subcategoriile D1 şi D1E;
d) să fie aptă din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din categoriile şi subcategoriile pentru care solicită examinarea;
e) să nu fi fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie sau de furt al unui autovehicul;
f) în cazul în care a fost condamnată printr-o hotărâre judecătorească definitivă, pentru una din infracţiunile prevăzute la lit. e) să facă dovada că îndeplineşte condiţiile prevăzute de art.116 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, republicată pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere.

g) să fie aptă din punct de vedere psihologic pentru a conduce autovehicule sat tramvaie pe drumurile publice.
(2) Condiţia prevăzută la litera g) a alin. (1) operează până la data aderării României la Uniunea Europeană
OUG 195/2002 ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
Deci pot sa dau anul aceasta de permis conform celor spune aici:

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis aacris aacris va rog sa imi spuneti daca am permisul anulat pe un an specific ca aveam categ. c d e pot da inacest timp pt b (vezi toată discuția)
Obtinere permis categ a. o lamurire as dori! vetx vetx Buna ziua In momentul de fata am permisul categ B anulat, hotararea a iesit ieri si e definitiva. Dupa ce am citit legislatia rutiera am observat ca ma pot ... (vezi toată discuția)
Anulare permis conducere auto parabreak parabreak am avut un accident circulatie,ca conducator auto ,alcool. permis conducere anulat. conditii redobindire permis,daca pot si in cit timp,da examen din nou si ... (vezi toată discuția)