avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare permis conducere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare permis conducere auto

am avut un accident circulatie,ca conducator auto ,alcool. permis conducere anulat. conditii redobindire permis,daca pot si in cit timp,da examen din nou si daca pot da de permis in alta tara
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 12:26, 8 Mai 2010
Extras din OUG nr.195/2002 republicata:
ART. 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1) si (2), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3).
1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
(2) Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savarsirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical si psihologic;
a) este apta din punct de vedere medical*);
b) nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin. (6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prevazute la alin. (1)


Datele dumneavoastra cu privire la valabilitatea/nevalabilitatea permisului de conducere sunt inregistrate in sistem informatic integrat la nivel UE si nu numai astfel ca, in conditiile in care veti incerca sa obtineti un nou permis intr-o alta tara s-ar putea sa nu aveti aceasta posibilitate. Depinde insa de legislatia rutiera din statul respectiv adica, daca fapta savarsita in Romania este considerata infractiune si in tara unde doriti sa obtineti un nou permis de conducere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Costel DRAGOMIR, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere mada1983 mada1983 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.......redobandire?!#-o (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare ncalin ncalin am fost condamnat si as vrea sa stiu sigur cand pot sa redobandesc permisul? dupa un an sau cand se termina perioada de condamnare.#-o (vezi toată discuția)
Redobandire permis kacio kacio Am un prieten , a avut un accident rutier cu o victima si a primit o sentinta de 2 ani cu suspendare (martie 2012).Cand poate el sa-si reprimeasca ... (vezi toată discuția)