avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters250888

Activitate ContSters250888

Răspuns la discuția Art. 261 din Codul Muncii
executarea silita se face o singura data insa salariatul are dreptul sa-i faca angajatorului cereri de reintegrare si de plata a salariilor de cate ori vrea dar nu mai tarziu de 3 ani de cand a luat la cunostinta de sentinta civila executorie si definitiva.
Răspuns la discuția I.T.M si REVISAL
Inteligenta mea de oaie aflata la taiat asa imi spune: daca directorul conduce o institutie de stat atunci: plangere penala pentru abuz in serviciu in forma continua. As dorii sa fiu corectat pentru a nu induce in eroare lumea.:coffee:
Răspuns la discuția I.T.M si REVISAL
parerea mea este ca angajatorul nu se afla in ipostaza de fals ci mai degraba de eroare calificata sau din culpa, fapta care nu este prevazuta de codul penal. Domnul nelu2 mai bine ar face o plangere penala pentru abuz in serviciu si/sau neglijenta in serviciu intrucat prin nerespectarea dispozitiilor art. 34 alin (5) si art. 40 lit. (h) precum si disopzitiile hg 500/2011 anagajatorul incalca niste drepturi legale ale salariatului.
In cazul lui nelu2 avem deaface cu o veritabila fapta penala pentru abuz in serviciu care are toate sansele sa fie sanctionata.
As dorii sa fiu corectat daca ma insel...Multumesc
Răspuns la discuția POPRIRI pe salariu, cand am rate
pentru ca angajatorul sa va opreasca bani din salariu hotararea trebuie sa fie si irevocabila nunumai definitiva si executorie (art. 169 alin. (2) din c. muncii)
suma datorata (in rate) trebuie returnata fara a depasi o treime din salariul linar net (adica nu va poate pune poprire pe toata suma o data) (art. 257 alin.(1) din c. muncii).
Orice retinere din salariu fara respectarea dispozitiilor legale de mai sus este lovita de nulitate absoluta.
ceva care nu a avut nicio consecinta grava:)
Ati avut dreptate termenul de 30 de zile are legatura cu art. 49 alin. (6) dar numai in cazul in care exista suspendarea contractului:) (un articol pe net).
Pe data de 10 ianuarie 2012 am primit o convocare cum ca trebuie sa ma prezint la comisia de disciplina in data de 20 ianuarie 2012, intrucat pe data de 3 ianuarie 2012 seful meu a inaintat un referat de indisciplina la sediul firmei, inregistrat la registratura, cum ca am incalcat disciplina la locul de munca, fapta incalcata fiind prevazuta in regulamentul intern care mi s-a adus la cunostinta.
In data de 20 ianuarie trebuia sa ma prezint la sediul principal al firmei care este in Sibiu, insa sucursala unde lucrez este in Bucuresti.
Am depus o cerere in data de 18 ianuarie cum ca nu ma pot prezenta la sediul firmei din Sibiu intrucat nu dispun de bani pentru a ma deplasa pana acolo.
In data de 27 ianuarie 2012 am primit o noua convocare cum ca trebuie sa ma prezint in data de 4 februarie 2012 la sediul firmei din Bucuresti in vederea cercetarii disciplinare.
Pe data de 8 februarie 2012 angajatorul mi-a comunicat decizia de desfacerea a contractului de munca pentru indisciplina. Am sanse sa castig in instanta anularea deciziei de desfacere a contractului. Mentionez ca in toata aceasta perioada contractul de munca nu a fost suspendat.:sorry:
Răspuns la discuția Comisie de disciplina
in unele privinte...doamna care ne-a parasit trebuie sa stie cu ce art. se suspenda termenul de la art. 252 alin. (1) in cazul acestui conflict de munca. Ma retrag si deschid o noua discutie.
Răspuns la discuția Comisie de disciplina
cu ce articol? ca se suspenda cercetarea disciplinara nu si contractul de munca iar termenul de 30 de zile de la art. 252 alin. (1) nu are nicio legatura cu executarea, modificarea, incheierea sau incetarea contractului si se refera la faptul ca angajatorul are obligatia sa dispuna aplicarea sanctiunii in acest termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta despre savarsirea faptei. Prin faptul ca ar suspenda acest termen s-a traduce ca ar suspenda si fapta de insiciplina ceea ce este o nebuloasa intrucat cercetarea disciplinara ar fi golita de insasi substanta sa.
Răspuns la discuția Comisie de disciplina
Aici sunt de acord. Probabil ca salariatii respectivi au motivat acest lucru deabia in fata instantei (ca nu au putut sa onoreze cu prezenta in fata comisiei din n motive), ceea ce era prea tarziu, deaceea totul trebuie pus la punct pana la emiterea deciziei de sanctionare sau de desfacerea a contractului de munca. Art. 251 alin. (4). Se poate spune ca cursul cercetarii disciplinare incepe odata cu primirea convocarii, si se finalizeaza la momentul incheierii sedintei comisiei?
In concluzie: toata cercetarea disciplinara, de la lauarea la cunostinta a faptei, trebuie sa se finalizeze inauntrul termenului de 30 de zile (cu tot cu suspendari, cu amanari, cu inmormantari etc.)
Răspuns la discuția Art. 261 din Codul Muncii
pa spune ma din tine ca o ai si irevocabila...
Du-te la un executor sa puna in aplicare sentinta civila.