avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate rebelu

Activitate rebelu

Răspuns la discuția neplata salariilor
Buna ziua,

am nevoie de ajutorul dvs in ceea ce priveste neplata salariului pe luna aprilie 2012. Eu mi-am dat demisia in luna mai si cand am plecat de acolo nu mi-au dat salariu si pe luna aprilie. Le-am tot trimis mesaje si mi s-a spus de fiecare data ca nu are bani si ca nu poate sa dea in cap oamenilor ca sa ma plateasca pe mine, dar mie mi-a cerut sa stau in preaviz stiind ca pe mine nu ma va plati. Singura solutie ca sa imi recuperez banii ar fi sa ii dau in judecata? Daca da, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu cele mai mici costuri posibile.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția codul muncii -demisia la zi
In cazul in care imi depun demisia in care specific o zi clara, data de 07.05.2012, fara sa invoc art 81 alin 8 si angajatorul nu va fi de acord cu acest lucru, pot sa trimit apoi o adresa in care sa fac referire la acest articol si de care trebuie sa tina totusi cont? Va avea vreo valoare acea adresa? Multumesc mult pentru intregul suport.
Va multumesc pentru lamuriri. Daca imi voi depune demisia conf art 81 alin 8 din Codul Muncii- (situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m) pot beneficia de somaj? Daca da, care este perioada maxima in care eu pot sa-mi depun actele de somaj?

Am si eu niste intrebari referitoare la demisie. In cazul meu in CIM apar cele 15 zile calendaristice in cazul demisiei, dar conform noului cod al muncii se spune ca ar trebui sa stau 20 de zile lucratoare, daca eu nu am semnat niciun act aditional la CIM si niciun contract colectiv de munca atunci eu ma supun caror reguli? Celor din CIM?
Daca imi cer demisia la zi si nu imi va fi acceptata, decat cu preaviz - pot sa o anulez si sa fac alta prin care sa invoc faptul ca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale?
Multumesc anticipat pentru un raspuns prompt.