Deci sa inteleg ca aplicarea 320 ind.1 se face doar incepand din 2011, si nu se aplica in faza cailor de atac...aici e vb de recurs cand a aparut legea si era inaplicabila .
Alta solutie mai exista pentru reducerea pedepsei ? Ma refer la revizuire sau macar o contestatie la executare ?
Multumesc !
Si daca ai fost condamnat la 4 ani inchisoare cu executare, cum pot beneficia de aceasta lege ? Inteleg ca nu s-ar mai putea face nimic, dar fapta e recunoscuta si totusi nu am beneficiat de reducerea de pedeapsa pentru ca am avut ghinionul de a incepe procesul penal in aprilie 2009.
Astept sugestii. Multumesc mult !
pai si e e corect ca cei ce sunt cercetati acum sa beneficieze de reducerea pedepsei iar cei ce au fost cercetati sa nu beneficieze ? Oare unde exista echitatea legii penale ?
Buna ziua. Sora mea a fost condamnata la o pedeapsa de 4 ani cu executare pentru un furt calificat. Hotararea a ramas definitiva la data de 20.01.2011. Nu a beneficiat de 320(1), iar acum se afla in penitenciar pt executarea pedepsei.
Ce putem face ca ea sa beneficieze de 320(1) pentru a scadea din 4 ani cat a luat initial la 3 ani, o pedeapsa mai rezonabila in limita legii ?