avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate monicuta11

Activitate monicuta11

Buna seara,

Am primit actul aditional de prelungire a contractului de la Eon Gaz unde scrie ca daca nu voi accepta pretul propus de ei care este de 3 ori peste cel actual se va desface automat contractul.
Au dreptul sa faca asa ceva?
Răspuns la discuția blocare cont de anaf
nimic.......niciun raspuns.....nicio solutie?
Răspuns la discuția blocare cont de anaf
Nu.....au spus ca pe ei nu i intereseaza.......cu toate ca am vb cu persoane care lucreaza la banca si au spus ca banca poate sa deblocheze contul si ca nu au dreptul sa faca asa ceva........avand contul blocat nu are cum nici sa plateasca amenda nici sa se foloseasca de bani.......precizez ca in cont sunt in jur de 3000 de lei si cei de la finante spun ca trebuie sa mearga sa achite la ei la Trezorerie......eu asa ceva inca nu am mai auzit.
Exista vreo procedura legala ca banca sa deblocheze contul?
Buna ziua,

In mare ar fi vorba despre o persoana care candva a fost adiministrator la o societate comerciala care nu si a achitat obligatiile la bugetul statului,din acest motiv persoana in cauza a fost data in judecata de Administratia Finanaciara,ulterior s a demonstrat ca el la vremea respectiva nu mai avea nicio functie in societate,a fost proces in 2008 care a fost castigat. Conturile au fost deblocate.........dar datorita unor amenzi spun cei de la Finante i au blocat cardul,care este si card de salar, dupa nenumarate drumuri la Administratia Financiara au spus ca pana nu si plateste amenzile nu au cum sa i deblocheze contul(ar fi vorba in jur de 1500 lei ).......Spuneti mi va rog exista vreo modalitate prin care sa i poata obliga pe cei de la Finante sa i deblocheze contul? Amenzile respective au fost in 2008 ,persoana nu a primit niciodata nicio instiintare despre vreo amenda.......pur si simplu s a trezit cu contul blocat si nu si a mai putut ridica salarul,asta s a intamplat anul trecut prin vara si de atunci contul este tot blocat.Daca nu i deblocheaza contul nu are din ce sa plateasca amenzile deoarece pe cont sunt mai multi bani decat amenzile cu tot cu penalitati.
Amenzile din 2008 si pana acum nu se prescriu?
Răspuns la discuția mostenire
Pana acum nu s a facut nimic,abia acum se face succesiunea dupa 2 ani si ceva, si nu inteleg ,nu aceeasi parte o primesc indiferent cine a decedat primul ?
Buna ziua,
Referitor la mostenire........de acum cateva luni,am vorbit cu notarul care imi spune ca nu se pot face actele deoarece trebuie sa primeasca de la medicul legist cine a decedat primul bunica sau unchiul,conteaza? Nu tot aceeasi parte o primesc? Am rugat o sa calculeze cat imi revine si a zis ca nu poate,ceva mi se pare ciudat,nu prea inteleg eu,va rog daca poate cineva sa ma lamureasca,multumesc.
Acum zice ca 20000 este valoarea totala din care 4000 sunt actele,adica succesiunea dupa bunica si unchiul si restul se imparte,nu inteleg de ce se amana asa de mult si de ce nu poate sa mi spuna concret.
Problema este ca notarul care se ocupa de succesiune imi spune acum ca trebuia sa fac o declaratie de acceptare in 6 luni de la deschiderea succesiunii,pe mine atunci nu m a anuntat nimeni,iar acum zice ca nu mai am ce sa fac,nu vrea sa mi dea alte detalii ,nici nu este la mine in localitate ,e la vreo 300 km si nu as vrea sa fac un drum degeaba,poate ma puteti ajuta ,cum sa procedez si ce este de facut
multumesc de ajutor,dar as mai avea o problema,este vorba de suma de 23000 lei as vrea sa stiu cat din suma aceasta imi revine?
Discuție mostenire
Buna ziua,
As avea si eu o problema,sa speram ca ma poate ajuta cineva. Este vorba despre o mostenire,si anume, bunica din partea mamei a decedat acum 2 ani si in urma ei a ramas o casa si probabil ceva teren,nu stiu exact. Mama a decedat cu 20 de ani in urma ,ea avea 2 frati,unul a decedat acum 2 ani impreuna cu bunica iar celalalt frate este in strainatate. Este o mare problema cu mostenirea,deoarece fratele decedat are un baiat,fratele plecat in strainatate are un baiat ,iar eu mai am inca un frate si ei toti imi cer ca eu sa fac o declaratie de renuntare la mostenire,iar eu nu vreau sa renunt la nimic. Intrebarea mea este ca acel notar care se ocupa de succesiune si am inteles ca in acelasi timp si de vanzarea proprietatii,nu are obligatia de a ma instiinta exact unde apar eu in mostenire si ce drepturi am?