Incep cu sfarsitul. Contractul abia azi l-am vazut. Cu mari insistente am reusit sa intru in posesia lui.
Este asigurat si riscul de neplata.
Asa este, am platit mai mult dobanda decat rata, insa de la putin peste 33.000 de lei la peste 39.000 conform ideilor lor, inseamna ca nu am platit nimic, ba chiar mi-au mai dat ei bani. Aiurea!
Deocamdata, am apelat la un prieten care este avocat.
Cu firma de recuperare...nici nu voi sta de vorba! Ipotetic vorbind, daca voi accepta sa le platesc lor rate, in nici un caz nu le voi achita mai mult de 6% din valoarea creditului. Adica sa faca si ei un profit normal, de 20% nu de 3.600%!!! Ce e asta?
In momentul in care imi voi permite si banca va fi de acord, atunci voi continua cu plata ratelor (eventual negociate), dar catre banca, nu catre K**k, pe care ii asteapta un proces.
Aduc niste completari, pentru ca am umblat dupa acte...
Nu, nu m-am repezit cu banii ca sa sting cele doua credite pentru ca efectiv nu am nici o sursa de venit, insa atata timp cat am fost salariat am platit perfect fiecare rata. Creditele sunt asigurate impotriva riscului de neplata, prima care era inclusa in rata. In consecinta, plateam si asigurare. Uitandu-ma pe scadentare, acele prime de asigurare nu erau mai mici de 120 de lei fiecare (adica asa, o suma care rivalizeaza cu prima full casco la o masina "sanatoasa"). Plateam rate enorm de mari! Revoltator este ca dupa aproape doi ani, timp in care am platit luna de luna, soldul celor doua credite este mai mare cam cu 18% fata de cat am imprumutat!!! Sold, adica rest de plata, fara dobanzi, penalitati, comisioane sau cheltuieli de executare. Toate astea sunt evidentiate separat si trebuie sa va contrazic, sunt umflate din burta de te doare mintea. Azi n-am facut altceva. Am calculat solduri, dobanzi, comisioane si alte inventii de-ale lor!
Nu vreau sa ma sustrag, insa nu pot plati mult mai mult decat am imprumutat. Inteleg si sunt de acord cu dobanda, comisioanele, penalitatile, insa nu pot accepta faptul ca eu am imprumutat 10.000 eur la un curs de 3,3 lei, am folosit putin peste 32.000 de lei, timp de aproape doi ani am achitat rate, iar acum principalul depaseste 39.000 lei!!!
Intr-un final, toata tarasenia asta ma va costa putin peste 60.000 de lei. E normal?
Apropo, stiti cat a platit firma de recuperare pentru a prelua creanta asta? Am contractul. 5%!!!
Ma numesc Paul D si in anul 2007 (aprilie, respectiv septembrie) am contractat doua credite la o banca comerciala din Romania. Am platit ratele la zi, pana in decembrie 2008, cand, din pacate mi-am pierdut locul de munca. Ca majoritatea clientilor, nu am citit toate clauzele celor doua contracte de credit. Adevarul este ca si daca mi-as fi dat seama de clauze abuzive, cred ca tot as fi imprumutat acei bani fiindca aveam mare nevoie de ei.
Incepand cu decembrie 2008, ramand fara loc de munca, nu am mai avut posibilitatea sa achit ratele.
Dupa aproximativ trei luni am fost contactat de catre cei de la banca in legatura cu sumele restante. Le-am explicat situatia, fara sa recurga la presiuni. Dupa alte cateva luni am mai fost contactat telefonic a doua oara, convorbire la care a luat parte unul dintre parinti. El mi-a comunicat despre faptul ca au sunat.
Nu-mi amintesc sa fi fost notificat de catre banca in legatura cu cesionarea creantelor catre vreo firma de recuperare. Au inceput sa vina scrisori (nu recomandate) de la K**k Int. prin care eram informat despre debitul pe care il am la ei... Fara ca eu sa fi semnat vreodata un acord cu aceasta companie de recuperari debite. Am fost contactat telefonic, de multe ori explicandu-le ca nu-mi asum nici o raspundere fata de ei nesemnand nici un contract cu firma K**k Int. Hartuiala a continuat mult timp si destul de des (uneori chiar de trei, patru ori pe saptamana). Telefoane, scrisori, promotii (cum ca daca platesc acum voi beneficia de o anumita reducere). Unele discutii erau calme... in altele tipam si eu si ei... Nu-i recunosc ca si creditori. Eu am semnat cu banca, nu cu firma K**k Int. In plus, pe langa debitul principal sunt si penalitati si dobanzi ca si cand n-as fi platit niciodata nimic. Catre firma K**k Int n-am platit nici macar un leu, insa de curand m-am trezit cu popriri pe conturi, evident goale, pentru ca nici acum nu am venituri. Imi mai amintesc ca in unele convorbiri telefonice le spuneam ca voi continua cu plata ratelor, dar catre banca, nu catre K**k.
Ce as mai putea sa fac in aceasta situatie, avand conturile poprite (executare silita) de catre K**k? E legal transferul acesta de creanta catre un tert pe care eu nu-l recunosc ca si creditor? Din moment ce eu nu mi-am asumat nici o raspundere fata de aceasta firma de recuperare, cum a fost posibil sa ajung in stadiul de executare silita, conturi poprite, etc…? Nu detin bunuri pentru a fi executate. A trecut mai mult de trei ani de cand eu nu am mai platit ratele catre banca. Nu s-a prescis aceasta datorie? Mentionez ca in cazul ambelor credite plateam prima de asigurare pentru risc de deces.
Plangerea penala asupra persoanei imputernicite am depus-o la Parchetul de pe langa Tribunal.
Plangerea penala asupra notarului public am depus-o la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
Tinand cont de situatiile prezentate mai sus, se poate retrage plangerea penala asupra notarului?
Nu voi retrage plangerea penala asupra celui pe care l-am imputernicit pentru ca nu mai pot. E incadrat la inselatorie.
Din cate am inteles, chiar daca a depasit limitele procurii in cazul primului teren nu poate fi incadrat la inselaciune, in asa fel incat sa nu mai pot retrage plangerea. Partea mai grava e cu cel de-al doilea teren pentru care nu exista procura.
Multumesc.
Revin cu situatia mea din cauza ca postarea anterioara nu apare pe site.
Am fost proprietarul a doua terenuri intravilane, iar pentru unul dintre ele am mandatat printr-o procura speciala o terta persoana pentru a construi un imobil. Conform procurii, mandatarul meu nu avea dreptul de a vinde terenul.
In luna iunie 2010, mandatarul si-a asumat pe proprie raspundere dreptul de a vinde cele doua terenuri fara sa ma informeze. Notarul public a autentificat actul de vanzare-cumparare fara stirea mea, depasind limitele procurii si mai mult, neverificand faptul ca pentru al doilea teren nu exista nici un fel de imputernicire.
Lucrul acesta l-am descoperit cateva luni mai tarziu prin verificari la cartea funciara.
Astfel, am depus plangere penala impotriva mandatarului meu la Parchetul de pe langa Tribunal, dar si impotriva notarului public la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
Notarul isi recunoaste greseala si doreste sa solutionam litigiul pe cale amiabila. In acest sens, a achitat o parte din despagubire, urmand ca saptamana viitoare sa solutionam complet prin plata restului de bani. Nu doresc sa fac rau nimanui, sunt de acord cu propunerea notarului public, insa doresc sa stiu in ce mod pot retrage plangerea penala (a notarului).
Va multumesc.