Revin cu situatia mea din cauza ca postarea anterioara nu apare pe site.
Am fost proprietarul a doua terenuri intravilane, iar pentru unul dintre ele am mandatat printr-o procura speciala o terta persoana pentru a construi un imobil. Conform procurii, mandatarul meu nu avea dreptul de a vinde terenul.
In luna iunie 2010, mandatarul si-a asumat pe proprie raspundere dreptul de a vinde cele doua terenuri fara sa ma informeze. Notarul public a autentificat actul de vanzare-cumparare fara stirea mea, depasind limitele procurii si mai mult, neverificand faptul ca pentru al doilea teren nu exista nici un fel de imputernicire.
Lucrul acesta l-am descoperit cateva luni mai tarziu prin verificari la cartea funciara.
Astfel, am depus plangere penala impotriva mandatarului meu la Parchetul de pe langa Tribunal, dar si impotriva notarului public la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
Notarul isi recunoaste greseala si doreste sa solutionam litigiul pe cale amiabila. In acest sens, a achitat o parte din despagubire, urmand ca saptamana viitoare sa solutionam complet prin plata restului de bani. Nu doresc sa fac rau nimanui, sunt de acord cu propunerea notarului public, insa doresc sa stiu in ce mod pot retrage plangerea penala (a notarului).
Va multumesc.
Depinde de fapta la care acesta a fost incadrat. Daca pentru acea fapta este prevazuta posibilitatea impacarii partilor si retragerii plangerii nu este nicio problema. O sa dati o noua declaratie prin care o sa aratati ca v-ati impacat cu notarul si doriti sa va retrageti plangerea.
Din cate am inteles, chiar daca a depasit limitele procurii in cazul primului teren nu poate fi incadrat la inselaciune, in asa fel incat sa nu mai pot retrage plangerea. Partea mai grava e cu cel de-al doilea teren pentru care nu exista procura.
Multumesc.
Plangerea penala a-ti depus-o la parchetul de pe langa judecatorie! ca urmare faceti o simpla adresa/cerere prin care solicitati incetarea cercetarii penale impotriva faptuitorului, precum si faptul ca nu va mai sustineti plangerea penala initiala! SUCCES!
Plangerea penala asupra persoanei imputernicite am depus-o la Parchetul de pe langa Tribunal.
Plangerea penala asupra notarului public am depus-o la Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
Tinand cont de situatiile prezentate mai sus, se poate retrage plangerea penala asupra notarului?
Nu voi retrage plangerea penala asupra celui pe care l-am imputernicit pentru ca nu mai pot. E incadrat la inselatorie.
Procura generala
Sebastian00
Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate.
Mi-a ... (vezi toată discuția)
Plangere penala
Nina1
Buna seara
Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals in semnatura privata.Parte din documentele anexate la plangerea penala au fost ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal
Nina1
Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)