avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangere penala

Buna seara
Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals in semnatura privata.Parte din documentele anexate la plangerea penala au fost autentificate cu data certa si legalizate la un birou de avocatura de catre un avocat iar alte documente ce fac obiectul plangerii sunt realizate in fals de o persoana ce nu este functionar public.Care este procedura de solutionare a dosarului?Se disjunge dosarul?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:31, 14 Aprilie 2010
Unde ati depus plangerea penala si impotriva cui ?
freeelis a scris:

Unde ati depus plangerea penala si impotriva cui ?


Buna seara. Plangerea penala am formulat-o impotriva persoanei care nu este functionar public si am depus-o la Parchetul de pe langa Judecatorie
In acest caz, procurori vor incepe cercetarea penala impotriva acelei persoane. O vor audia in privinata acuzatiilor aduse. De asemenea, vor dispune efectuarea unei expertize grafoscopice pentru a verifica daca scrisul de pe acele acte este sau nu al dvs.
Dupa terminarea cercetarilor, in functie de probele administrate , pot dispune prin neinceperea urmarii penale sau trimiterea in judecata
Totusi, dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare la Curtea de Apel.Stiu ca acest lucru se face in cazul in care sunt cercetati functionari publici (aici fiind vorba despre o parte din documentele ce fac obiectul dosarului, documente ce au fost intocmite la cabinet de avocat).Atunci si celelalte documente semnate in fals de catre persoana impotriva careia am formulat plangerea penala au fost trimise la Curtea de Apel sau sunt trimise la Parchetul de pe langa Judecatorie pentru ca procurorul sa dea solutia (NUP sau trimitere in judecata)?
In conformitate cu prevederile art. 28 ind 1 pct. 1 lit. b) C. proc. pen., curtea de apel judeca in prima instanta, intre altele, infractiunile savarsite de avocati.
Competenta curtii de apel, in acest caz, a fost consacrata legislativ in considerarea calitatii persoanei ce exercita profesia de avocat, care, potrivit art. 1 din Legea 51/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se exercita numai de avocatii inscrisi in tabloul baroului din care fac parte.

Prin urmare, competenta de cercetare a plangerii penale depuse apartine Parchetului de pe langa Curtea de Apel.

Alte discuții în legătură

Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)