Am sunat la Primaria Dolhesti din jud Iasi unde este nascuta mama si mi au spus ca nu ma pot ajuta cu nimic deoarece in registrul lor apare ca este nascuta pe data de 31 dec si nu 30 dec cum a fost trecut din momentul nasterii pana la varsta de 40 de ani,ceea ce inseamna ca a fost gresit la nastere si au corectat greseala dupa 40 de ani. Avand si mentiunea ca este casatorita cu unchiul meu adica sotul surorii gemene. Nu stiu ce confuzie fac aceste persoane si cn le a oferit aceste posturi! A mai si tipat la mine ca matusa mea ar fi mama mea. Eu spunand ca este matusa mea,dumneaei insista.....in fine.... Problema este ca mama are o sora geamana in a carui certificat de nastere este trecuta data de 30 dec. Cum e posibil ca mama sa se fi nascut a doua zi fiin gemene si nascanduse la ora 18 ,nicidecum matusa mea la 23:50 si mama dupa orele 24 pt a putea trece data nasterii de 30 si respectiv 31 dec. Ce pot face? Pe baza carei dovezi ii pot da in judecata? Se mai poate gasi pe undeva certificatul constatator? Cei de la dispensarul Dolhesti ar trebui sa aiba o copie? Si cum as putea da de ei. Pe internet nu am gasit nici un nr de telefon. Multumesc
Ma scuzati mama si a pierdut certificatul de nastere in urma cu cativa ani,locuind in Iasi a fost nevoita se mearga in satul unde a fost nascuta sa isi faca un nou certificat de nastere. Problema este ca in momentul in care certificatul a fost eliberat nu a putut merge personal sa il ridice si i a fost trimis prin posta. Dupa o perioada si a dat seama ca data nasterii este gresita. In loc de a scrie 30.12.1961,a fost scris 31.12.1961 iar buletinul si pasaportul au ramas cu data de 30. A incercat sa ia legatura cu primaria din comuna dar nu au luat o in seama spunand ca nu este nici o problema pentru o zi. Acum are probleme cu actele de Italia fiind facute cu data nasterii de 30.12 iar certificatul 31.12. Ce am putea face. Multumesc anticipat
Nu este nici o problema faptul ca fratele lucreaza de la 7 dimineata la 21 seara si nu poate dedica prea mult timp copilului avand doar duminica libera dar locuind impreuna si oferindu i tot ce are nevoie. E posibil sa i se ia copilul?
Si unde ar trebui sa se adreseze? La ambasada Romaniei de la Roma sau la politie? Ce demersuri trebuie facute? Multumesc mult
Buna ziua! Fratele meu de 22 ani are un copilas de 9 luni cu o fata in varsta de 18 ani nefiind casatoriti. Copilul este nascut in Italia. Mama copilului a venit in tara in urma cu 2 luni pentru a si face buletinul fiind expirat. In aceste 2 luni nu a sunat sa intrebe de sanatatea copilului,nimic. Fratele meu a sunat o uneori si i a trimis bani. Ea a tot amanat intoarcerea in Italia la fratele meu si la copilul acestora gasind diferite motive sau scuze. Acum am aflat ca este plecata de o saptamana in Grecia cu un alt barbat. Ce putem face? Fratele meu lucreaza in Italia iar cu copilul sta mama sau o doamna care este platita cu 50 euro la saptamana si urmeaza sa merg eu sa am grija de copil.Ce solutii avem? Multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.