avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decaderea din drepturi a mamei ce isi abandoneaza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decaderea din drepturi a mamei ce isi abandoneaza copilul

Buna ziua! Fratele meu de 22 ani are un copilas de 9 luni cu o fata in varsta de 18 ani nefiind casatoriti. Copilul este nascut in Italia. Mama copilului a venit in tara in urma cu 2 luni pentru a si face buletinul fiind expirat. In aceste 2 luni nu a sunat sa intrebe de sanatatea copilului,nimic. Fratele meu a sunat o uneori si i a trimis bani. Ea a tot amanat intoarcerea in Italia la fratele meu si la copilul acestora gasind diferite motive sau scuze. Acum am aflat ca este plecata de o saptamana in Grecia cu un alt barbat. Ce putem face? Fratele meu lucreaza in Italia iar cu copilul sta mama sau o doamna care este platita cu 50 euro la saptamana si urmeaza sa merg eu sa am grija de copil.Ce solutii avem? Multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
Se poate incerca sa se obtina domiciliul minorului la tata si exercitarea autoritatii exclusive.
Daca va angajati avocat sansele sunt si mai mari.
Tatal are o mare ocazie in acest moment.
Nu este nici o problema faptul ca fratele lucreaza de la 7 dimineata la 21 seara si nu poate dedica prea mult timp copilului avand doar duminica libera dar locuind impreuna si oferindu i tot ce are nevoie. E posibil sa i se ia copilul?
Si unde ar trebui sa se adreseze? La ambasada Romaniei de la Roma sau la politie? Ce demersuri trebuie facute? Multumesc mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Trebuie sa se adreseze instantelor de judecata din Romania...
Da, trebuie deschis proces in Romania.
Faptul ca mama este si ea plecata din Romania va poate ajuta foarte mult insa sfatul meu este sa va cautati un avocat care sa stie foarte bine cum sa profite de tot ce este in avantajul dvs. deoarece in caz contrar puteti avea tot felul de surprize neplacute.
Una dintre ele ar fi aceea ca sa nu castigati dar nici sa nu pierdeti...
Adica suspendarea procesului...ceea ce ar insemna ca procesul nu s-ar mai termina...
Instanta este posibil sa se gandeasca la asa ceva daca va fi refractara.
Si regula este ca instantele sunt refractare daca tatii cer copii...
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Urgent !!!!!! incredintarea minorului real7 real7 Bunà seara la toti ! Revin cu o intrebare ce necesità un ràspuns càt mai urgent dacà se poate. Prietena mea are un ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor urgent daryo daryo am probleme cu ex concubin si am un baietel cu el trecut pe numele lui si suntem in italia ca drept urmare copilul este nascut aici este deci italian eu sunt ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)