avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate Juliu

Activitate Juliu

Tarzan2012 a scris:

@ Juliu

Daca a facut scolile mentionate de dvs,cu siguranta stie limbajul mimico-gestual,comunicarea prin semne,iar dupa absolvirea scolilor,cu siguranta ca s-a integrat in club devenind membra a asociatiei surzilor din Romania,la filiala Bucuresti.
Apoi normal ca ar trebui sa aiba certificat de handicap,ca salariatii ii ajuta oe surzi in obtinerea de facilitati,deci.....cred ca si acum are astfel de facilitati,sau poate dvs ati vrut sa vedeti ce facilitati are dreptul?
Daca vreti sa stiti mai multe,studiati legea 448/2006
Succes

Din pacate acum 12-13 ani atunci cand a terminat scoala nu existau asemenea cluburi, sau nu avea acess la informatiile ca ar exista unul.
Da stie limbajul, il cunosc si eu, nu prea poti integra un asemenea om foarte usor intr-un colectiv altul decat familia pentru ca s-a incercat o data si rezultatul a fost dezastros.
A incerca sa ii oferi un serviciu inseamna ca persoana de fata sa poata comunica cat de cat cu restul personalului, insa calitatea personalului nu este de cele mai multe ori asa cum ne dorim.
S-a intentionat sa fie tinuta in sanul familie datorita faptului ca o tanara poate fi vulnerabila intr-o "jungla urbana", mai precis mentalitatii parintilor.
Insa eu am ajuns la varsta in care incerc sa fac ceva, independent.
Normal era sa detina un certificat, insa nu il are, pentru asta tot scriu aici, colectez informatii.
Mentionez ca nu este membra a unui club.
Sper ca imi intelegeti problema si nu va stresez pe acest subiect.
Va multumesc din toata inima.
Tarzan2012 a scris:

=D> @Alex_Muntean

Perfecta dreptate, Acolo la asociatia surzilor din Romania filiala Bucuresti ii veti gasi pe domnul presedinte Oprea Aurel si pe asistentul social Muntean Ion.
Ma mira faptul ca desi este surdo-muta de aproape 30 ani si nu i se stie drepturile ca persoana cu handicap. Ma refer ca trebuie sa fii fost facut scoala ptr surzi in Bucuresti pe calea Grivitei ( surdo-muti) sau str Busolei nr 6 ( Hipoacuzici),iar mai departe lua legatura cu semenii sai care au certificate incadrate in handicap ptr a primi astfel de facilitati

Imi cer scuze ca am omis partea scolara :
A urmat scoala speciala de hipoacuzici nr.2 din sectorul 6. clasele 1-8.
Apoi a facut 3 ani scoala profesionala pe str. Austrului sectorul 2.
Va multumesc foarte mult, sper sa fie de folos si altora acest topic.
O zi excelenta.
Buna ziua, numele meu este Iulian si sunt din Bucuresti.
Pentru ca sunt nou pe acest forum si pentru ca am observat ca tot incercand sa caut ceva pe unul din motoarele de cautare google, yahoo, bing... tot dau de topicuri discutate pe avocatnet.ro, m-am gandit sa public acest topic cu speranta ca voi gasi si eu raspunsuri la problema mea.
Multumesc anticipat.
De ceva timp incerc sa caut informatii privind legislatia romaneasca, privind dreptul unei persoane cu handicap ( surdo-muta ) mai exact in ce masura o persoana din romania (adulta) poate obtine o pensie de handicap.
Intrucat persoana la care ma refer nu are certificat de handicapat desi are in jur de 30 de ani ( handiacap de la nastere ) si cred ca o persoana de acest fel poate beneficia de un ajutor banesc din partea statului.
Care sunt pasi de urmat intr-un asemenea caz ?
Carei autoritati trebuie sa ma adresez in primul rand ?
Exista sansa sa capete o asemena pensie ?
In acelasi timp daca cineva cunoaste programe de integrare sociala a persoanelor de acest fel va rog sa-mi spuneti,
Societati comerciale care angajaza asemena persoane cu deficienta acuta de auz si vorbire pentru lucru manual etc.

ps . sunt fratele persoanei in cauza si incerc sa ii fac o viata mai usoara.
Va multumesc mult.