Conventie o numesc eu, profan fiind, probabil nu e termenul tocmai potrivit, nu stiu cum s-ar putea numi un asemenea act. Mai precis caut o modalitate de "garantie" prin care la incheierea de drept a contractului, partile sa nu mai aiba parte de "surprize" reciproce. Ca si speta. X (firma de constructii) incheie un contract de subantrepriza cu Y (firma de pus parchet), pe o perioada de 1 an, ambii isi respecta obligatiile incluse in contract, iar dupa 3 luni de la incetarea contractului Y se intoarce si afirma ca X mai are sa-i dea o suma de bani ca urmare a unei diferente de curs valutar.
Se poate redacta o convetie (ca si anexa a unui contract - de pilda subantrepriza), care sa specifice in mod clar ca la incheierea contractului, partile se obliga sa o semneze si ca atare sa se stinga si obligatiile convenite in respectivul contract? Daca da, ce dispozitii ar trebui sa contina?
Persoanele care vor solicita adoptarea unui copil vor fi obligate sa locuiasca in Romania cel putin 30 de zile consecutiv, pentru a intari relatia cu acesta.
De asemenea, un copil poate fi declarat adoptabil daca parintii si rudele lui pana la gradul IV declara in scris ca nu doresc sa se ocupe de cresterea si ingrijirea acestuia si in termen de 60 zile nu si-au retras aceasta declaratie sau daca minorul a fost inregistrat din parinti necunoscuti. In acest caz, adoptia se stabileste in maximum 30 de zile de la eliberarea certificatului de nastere al copilului.
Daca se poate sa ma lumineze si pe mine cineva cu privire la chestiunea urmatoare:
O familie de israelieni ar dori sa infieze un copil roman (minor), este posibil acest lucru, daca da, in ce conditii ar fi posibil, la ce institutii se merge cu dosarul si de ce acte este nevoie?
Daca sunt membru fondator al unui ONG (protectia mediului), cu acordul celorlalti membri pot include in statut o noua activitate (donatii pentru un copil bolnav) sau este necesar sa se infiinteze un nou ONG care sa trateze exclusiv aceasta cauza?
As vrea un raspuns detaliat va rog.