Se poate redacta o convetie (ca si anexa a unui contract - de pilda subantrepriza), care sa specifice in mod clar ca la incheierea contractului, partile se obliga sa o semneze si ca atare sa se stinga si obligatiile convenite in respectivul contract? Daca da, ce dispozitii ar trebui sa contina?
Mesajul dvs nu e prea explicit. Conventia e cea care da nastere unor obligatii, care se vor stinge odata cu incetarea contractului. Daca va referiti la stingerea unor datorii, la momentul semnarii contractului se naste obligatia de plata, prin urmare nu au cum sa existe deja datorii daca, contractul nici bine nu s-a incheiat. Daca va referiti la situatia in care, ulterior incheierii contractului, pe parcusul executarii acestuia, se nasc datorii, prin act aditional puteti stabili modul in care ele se vor stinge - ex. compensatie.
Conventie o numesc eu, profan fiind, probabil nu e termenul tocmai potrivit, nu stiu cum s-ar putea numi un asemenea act. Mai precis caut o modalitate de "garantie" prin care la incheierea de drept a contractului, partile sa nu mai aiba parte de "surprize" reciproce. Ca si speta. X (firma de constructii) incheie un contract de subantrepriza cu Y (firma de pus parchet), pe o perioada de 1 an, ambii isi respecta obligatiile incluse in contract, iar dupa 3 luni de la incetarea contractului Y se intoarce si afirma ca X mai are sa-i dea o suma de bani ca urmare a unei diferente de curs valutar.
Ceea ce spuneti dvs, poate imbraca forma unei clauze inserata in contract. Daca doriti sa va luati masuri de precautie, si sa aveti un contract bun din punct de vedere juridic, care sa va puna la adapost de anumite riscuri, apelati la un avocat care sa redacteze contractul, conform cerintelor dvs.
Compensatia
deli_andra76
Speta:In anul 1997 o institutie X a incheiat un contract de locatiune pentru un spatiu din incinta institutiei, cu Y pana in anul 2009.Contractul prevede ca ... (vezi toată discuția)
Iintrebare
alina240
Buna ziua ,
as avea si eu unele intrebari daca ma poate ajuta cineva?
1.O firma X din RO are contract de prestari servicii in constructii cu o firma dintr-o ... (vezi toată discuția)
Stingere datorii
caprice
Stie cineva o modalitate ( proces verbal ) de stingere a datoriilor intre 2 societati? De ex daca firma x are datorii fata de firma y, dar si firma y are ... (vezi toată discuția)