avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale IINTREBARE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

IINTREBARE

Buna ziua ,
as avea si eu unele intrebari daca ma poate ajuta cineva?
1.O firma X din RO are contract de prestari servicii in constructii cu o firma dintr-o tara UE . Serviciile urmeaza a fi prestate in aceea tara UE. Pentru a presta aceste servicii firma X doreste sa incheie un contract de prestari servicii cu o alta firma Y din RO, deci firma Y ar urma sa munceasca efectiv.
- Intrebarea este daca intre cele doua firme din RO ar fi corect sa se incheie contract de prestari servicii sau trebuie contract de subantrepriza sau altceva?
- alta intrebare ar fi daca firma X ar putea face plati (pe baza de facturi) catre firma Y in valuta avand in vedere ca si firma X ar urma sa incaseze de la firma din UE tot valuta si avand in vedere si faptul ca locul prestarii serviciilor ar fi in afara RO? Sau platile se pot face doar in lei?
-si o ultima intrebare ar fi legata de deconturile externe si diurna. Diurna externa se poate acorda in lei, echivalent sumei in valuta?

Multumesc
Buna ziua!
-Contratul este unul de subantrepriza. Nu va faceti griji daca nu-i puneti numele corect, important este sa contina clauzele corecte.
-Lei
-Da
Cu stima,
av. Silviu Serban
Multumesc mult pentru raspuns d-lui av. Silviu Serban.

Am inteles raspunsul d-voastra.

Referitor la partea cu diurna externa , contabila firmei spune ca nu se poate acorda decat in valuta nu si in lei si pentru asta ar trebui sa se faca licitatie valutara la banca. Dar evident ca ne-ar conveni sa se poata acorda si in lei .
V-as ruga sa imi dati mai multe detalii despre aceasta procedura daca se poate.

Va multumesc inca o data
Buna ziua!
Cand va da diurna, v-o da in valuta dupa ce schimba banii din lei in valuta.
Va poate da si in lei, urmand ca operatiunea de schimb sa o faca direct angajatul caruia i se da diurna, urmand ca acesta sa prezinte chitanta de schimb valutar.
Cu stima,
av. Silviu Serban

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni de trezorerie-decont valutar extern irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Va rog daca aveti amabilitatea sa-mi spuneti: Daca un salariat care pleaca in deplasare externa(Bulgaria) si nu primeste avans , iar la ... (vezi toată discuția)
Cum este corect factura din ue + chitanta sau .. icoman icoman Buna ziua. Cumparaturile pe persoana juridica din alta tara din UE ( aprovizionare cu marfa) fara TVA (inreg in Reg Intracomunitar, platitoare TVA - la ... (vezi toată discuția)
Posibilitate plata dividende juliss juliss Buna ziua Am si eu o nelamurire cu plata unor dividende. Pe anul 2010 am de ridicat dividendele aferente . Am efectuat plata impozitului pe dividende ... (vezi toată discuția)