[ link extern ] /
si as mai adauga, nu trebuie sa genereze diferente de curs valutar in contabilitate
si
in hotararea AGA trebuie mentionata moneda in care se fac platile
nu discutam despre provenienta banilor din cont (sunt bani proveniti din operatiuni de comert exterior, inclusiv de servicii externe sau contracte de comision)
M.Of.nr.616 din 6 septembrie 2007
Acesta este actul compus (forma care include republicarea actului) creat la data de 6 septembrie 2007
REGULAMENT nr. 4
din 1 aprilie 2005
privind regimul valutar - Republicare
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1 - (1)Prezentul regulament stabileste regimul efectuarii operatiunilor valutare.
(2)Pentru scopurile prezentului regulament, termenii, expresiile si clasificarea operatiunilor valutare sunt cele prevazute in anexa nr. 1 "Nomenclator".
CAPITOLUL II
Regim valutar
Sectiunea I
Operatiuni valutare intre rezidenti si nerezidenti
Art. 2 - Operatiunile valutare curente si de capital, asa cum sunt prevazute in Nomenclator, se efectueaza in mod liber intre rezidenti si nerezidenti, in valuta si in moneda nationala (leu).
Sectiunea II
Operatiuni valutare intre rezidenti
Art. 3 - (1)Platile, incasarile, transferurile si orice alte asemenea operatiuni intre rezidenti, care fac obiectul comertului cu bunuri si servicii, se realizeaza numai in moneda nationala (leu), cu exceptia operatiunilor prevazute in anexa nr. 2 "Categorii de rezidenti care pot efectua operatiuni in valuta", care se pot efectua si in valuta.
(2)Toate celelalte operatiuni intre rezidenti, care nu fac obiectul comertului cu bunuri si servicii, pot fi efectuate in mod liber fie in moneda nationala (leu), fie in valuta.
(3)Operatiunile prevazute la alin. (2) si in anexa nr. 2 la prezentul regulament se pot efectua si in valuta, numai pe baza acordului de vointa al partilor.
SECTIUNEA III
Regimul aplicabil nerezidentilor
Art. 4 - (1)Nerezidentii au dreptul sa dobandeasca, sa detina si sa utilizeze active financiare exprimate in valuta si in moneda nationala (leu).
(2)Sumele in moneda nationala (leu) si in valute cotate, detinute de nerezidenti, pot fi convertite prin intermediul pietei valutare.
(3)Nerezidentii pot deschide si mentine conturi in valuta si in moneda nationala (leu) la institutii de credit.
(4)Nerezidentii pot repatria si pot transfera activele financiare detinute.
SECTIUNEA IV
Regimul aplicabil rezidentilor
Art. 5 - (1)Rezidentii au dreptul sa dobandeasca, sa detina si sa utilizeze active financiare exprimate in valuta.
(2)Sumele in moneda nationala (leu) si in valute cotate, detinute de rezidenti, pot fi convertite prin intermediul pietei valutare.
(3)Rezidentii pot deschide conturi in valuta si in moneda nationala (leu) la institutii de credit si la alte institutii asimilate acestora.
:coffee: